New launch!

Lonneke Nooteboom x Shoeby

Dit voorjaar lanceert Lonneke samen met Shoeby haar nieuwste collectie. Ze heeft haar voorliefde voor keypieces doorvertaald naar zeven schitterende items. Stuk voor stuk vrouwelijk, stijlvol en dankzij weloverwogen materiaalkeuzes gedurende het hele seizoen heerlijk luchtig te dragen. Haar eerste keypieces-collectie dus!

‘Mijn eigen blousecollectie van afgelopen najaar was een langgekoesterde wens. Dat het zo’n geweldig succes bleek, daar durfde ik enkel van te dromen’, aldus Lonneke. Haar nieuwe voorjaarscollectie is – net als voorgaande collecties – gebaseerd op de beproefde ‘Lonneke Methode’: kies elke dag één keypiece die je outfit laat shinen, en style de rest af met de basics uit je kast. Meer dan een simpel wit T-shirt, oversized blazer en een stoere jeans heb je niet nodig.

Veelzijdige collectie

‘De blouses, inclusief geliefde “wauw-mouw”, mochten natuurlijk niet ontbreken in deze collectie: het is en blijft tenslotte mijn favoriete kledingstuk’, vertelt Lonneke. Toch weerhield dat de styliste er niet van om naast drie kleurrijke blouses haar nieuwste collectie aan te vullen met een elegante roze rok waarmee je gegarandeerd opvalt, twee eigentijdse jasjes en een lange kimonojas: de essential van dit seizoen. ‘In het voorjaar heb je te maken met wisselend weer. Als je dan toch een jasje mee moet nemen naar het terras omdat het ’s avonds afkoelt, kan het maar beter de eyecatcher van je outfit zijn’, vervolgt ze.

Verrassende prints

Ook voor deze collectie lieten we ons opnieuw inspireren door India. ‘De levendige prints voor de blouses heb ik samen met Indiase designers getekend’, vertelt Lonneke. ‘Door bloemenprints te combineren met grafische elementen ontstaat een prachtig contrast. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de print van de Embroidery Blouse en in de tapes van de Embro Kimono.’ Het door Shoeby en Lonneke samen ontworpen patroon van de Padded Jacket werd al in een eerdere Lonnekecollectie toegepast. ‘Door de originele print te vergroten, om te kleuren en te combineren met toffe tapes, krijgt de jas een uniek karakter. Daarbij creëer je met de bijbehorende belt een waanzinnige taille.’