Nieuwe limited edition

Audemars Piguet Royal Oak in samenwerking met Carolina Bucci

Audemars Piguet presenteert met trots de nieuwste samenwerking met juwelenontwerpster Carolina Bucci. Ter ere van het vijftigjarig bestaan van de Royal Oak heeft de Italiaanse ontwerpster een wijzerplaat ontworpen met een uniek en kleurrijk spiegeleffect als eerbetoon aan het iconische Tapisserie-ontwerp. Dit limited edition-model is ontworpen voor zowel mannen als vrouwen en is exclusief verkrijgbaar in de Audemars Piguet-boutiques.

Carolina Bucci is een vierde generatie Florentijnse juweelontwerpster. Haar onderscheidende juwelen zijn ontworpen met eerbied voor traditioneel vakmanschap. Elk stuk wordt gemaakt in de werkplaats van de familie die zich in de goudsmedenwijk van Florence bevindt. Geïnspireerd door momenten uit haar leven, zijn haar creaties door de jaren heen uitgegroeid tot een collectie met persoonlijke herinneringen.

Bucci is daarnaast ook geen vreemde van het horlogehuis. Als eerste vrouwelijke CEO van de juwelendynastie van haar familie, is de Italiaanse ontwerpster de vierde generatie juweliers nadat haar overgrootvader in 1885 een werkplaats in Florence opende, gespecialiseerd in het repareren van zakhorloges. Elk sieraad wordt gemaakt in de ateliers van de familie in de goudsmedenwijk van Florence, waar Carolina zij aan zij werkt met ambachtslieden. Zo ook voor de creatie van deze limited edition 34 mm Royal Oak Selfwinding in zwart keramiek.

Carolina Bucci, vierde generatie Florentijnse juweelontwerpster

In 2016 begon de relatie tussen de twee powerhouses, Audemars Piguet en Carolina Bucci, ter ere van het veertigjarig jubileum van de Royal Oak voor vrouwen die in 1976 werd ontworpen door Jacqueline Dimier. Bucci kreeg de uitdagende opdracht om het originele ontwerp van de legendarische, Zwitserse horlogedesigner Gérald Genta opnieuw te interpreteren. Samen met de horlogemakers van de manufactuur bracht ze de voorouderlijke techniek van Florentijns hameren, oftewel Frosted Gold, naar de complexe architectuur van de Royal Oak. Deze techniek bestaat uit het maken van kleine inkepingen in het goud met een gereedschap met een diamanten punt, wat resulteert in een schittering dat lijkt op diamantstof. Sinds 2016 wordt de Frosted Gold-afwerking toegepast op talrijke horlogecollecties, maten en complicaties.

Een eerbetoon aan het vijftigjarig jubileum van de Royal Oak

Nu brengt Carolina Bucci een eerbetoon aan het vijftigjarig jubileum van de Royal Oak met een zwart keramiek ontwerp in contrast met veelkleurige reflecties op de wijzerplaat, waardoor het horloge onverwachte lichtspelingen krijgt. De Royal Oak Selfwinding 34 mm zal niet alleen horlogeliefhebbers verrassen met zijn kleurspel, maar zal hen ook verleiden met zijn nuchtere en discrete verfijning.

Onverwachte lichtspelingen in contrast met het zwarte keramieken horloge

Voor deze derde samenwerking met Audemars Piguet heeft Carolina Bucci haar Frosted Gold-hamertechniek achter zich gelaten om een geheel zwart keramisch model te verrijken met een verrassende wijzerplaat. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen, besloot ze zich te concentreren op contrasten. Op het eerste gezicht lijkt de wijzerplaat zwart, maar wanneer je goed kijkt onthult het een veelkleurig spectrum dat het Tapisserie-effect tot leven brengt in het continu veranderende licht. Hiervoor werd een plaat van saffier, versierd met kleine vierkantjes verkregen door microstructurering, bovenop de koperen wijzerplaat geplaatst om een rijk, regenboogkleurig lichteffect te creëren. Een kleurrijke touch, dé handtekening van de Florentijnse designer. Een speciaal voor de gelegenheid ontwikkelde gouden metallisatie is ook aangebracht op de achterkant van de saffieren plaat om een spiegeleffect te creëren en licht op de wijzerplaat te laten schijnen. Het patroon van de iriserende kleuren varieert van wijzerplaat tot wijzerplaat, waardoor elk ontwerp uniek is.

Een kleurrijke touch op het patroon (tapisserie-effect)

Dit limited edition-model wordt geleverd in een horlogebox die ook is ontworpen door Carolina Bucci. Voor deze speciale gelegenheid wilde de juwelenontwerpster het Tapisserie-patroon in reliëf tot in het kleinste detail gebruiken, als eerbetoon aan de klassieker uit 1972.