een classic collectie

Superga kondigt samenwerking aan met Emily Ratajkowski

Superga kondigt met trots haar lente/zomer 2022 campagne en samenwerking aan met Emily Ratajkowski, de nieuwste merkambassadeur. Ze is al meer dan tien jaar fan van het merk, en met deze capsulecollectie verenigt ze het Italiaanse erfgoed en de authentieke uitstraling met een mix van tijdloze, ongedwongen en relaxte ontwerpen.

De nieuwste merkambassadeur van Superga heeft doorheen haar leven een affiniteit gehad voor het merk; ze draagt Superga voor castings, om New York City te verkennen, en om de wereld rond te reizen. Emily wilde haar eigen draai geven aan twee van de meest iconische stijlen, beide basics voor elke garderobe, zowel voor vrouwen, mannen als kinderen, zonder de oorspronkelijke erfenis en eenvoud te verliezen.

Tijdens het ontwerpproces koos ze ervoor een eigen twist te geven aan de Superga 2750, meer dan honderd jaar geleden door de eigenaar van het merk ontworpen als de eerste Italiaanse tennisschoen, en de Alpina, in de jaren vijftig in trek bij bergwandelaars. Ze vond het belangrijk het Italiaanse erfgoed en tijdloze silhouet van het merk te vieren.

De foto’s werden in Los Angeles door fotograaf Zoey Grossman genomen in januari 2022, voor een neutrale achtergrond in Milk Studios. Grossman staat bekend om haar energie, edginess en vrouwelijke kijk, en bracht Emily’s versie van haar samenwerking met Superga tot leven. New York-based styliste Emma Morrison heeft Emily voorzien van kleren waarin ze gemakkelijk kon bewegen. Als kersverse moeder vond ze het belangrijk om met deze campagne ongedwongen silhouetten, materialen en texturen te laten zien in een reeks looks waarmee ze zowel overdag als ’s avonds stijlvol en comfortabel kan zijn.