25 vragen aan Rens Kroes

Rens Kroes (31) inspireert en bereikt dagelijks meer dan 450.000 mensen, die ze een kijkje geeft in haar lifestyle. In de afgelopen vijf jaar heeft Rens een aardig platform opgebouwd, waar ze haar tips en tricks deelt via persoonlijke blogs, video’s en haar vier bestsellerkookboeken. Gezonde voeding, positief denken, ontspanning en beweging staan centraal in haar levenswijze. Ze focust zich als een van de eersten op het bereiden en eten van ‘powerfood’: onbewerkte producten met hoge voedingswaarden. Rens’ nieuwe boek ‘RENS – Mijn lifestyle guide’ ligt nu in de winkel – een ander boek dan we van haar gewend zijn. We gaan fris het nieuwe jaar in met Rens en stellen haar 25 vragen in deze jubileumeditie!

WAAROM DIT BOEK?

‘Het eerste boek bracht ik spontaan uit. Ik had een praktijk waarin ik mensen ondersteunde op het gebied van voeding en lifestyle, startte met bloggen en vanwege mijn passie voor voeding ben ik een kookboek gaan schrijven vol met recepten. Dat ging supergoed. Alles ging onwijs snel, opeens had ik vier kookboeken. Maar na mijn eerste boek had ik dit vijfde boek al in mijn hoofd. Na boek vier was er eindelijk ruimte om hier mee aan de slag te gaan en kon ik uitleggen wat mijn visie is, waar ik vandaan kom. In boek vijf licht ik mijn basis dan ook toe, de manier waarop ik naar het leven kijk. Je kunt namelijk nog zo gezond eten, maar als je stress hebt, neem je die gezonde voeding veel minder goed op. Ik had bovendien het idee dat mensen dachten dat mijn verhaal alleen maar om superfoods draaide, een marketingterm die je niet moet verwarren met powerfood. Over powerfoods, onbewerkte producten met hoge voedingswaarden, schrijf ik veel, die zijn voor mij superbelangrijk. Maar een sterke basis en in balans zijn, is uiteindelijk het belangrijkste voor me. Door in mijn nieuwe boek mijn complete visie en bijbehorende levensstijl uit te leggen, hoop ik ook andere mensen te inspireren tot een bewust en gebalanceerd leven. En vanuit daar zijn mijn recepten dan weer een heel mooie aanvulling.’

IN HET BOEK SCHRIJF JE OVER DAILY STRUGGLES;
WAT ZIJN JOUW DAILY STRUGGLES?

‘Over het algemeen zijn het dingen die binnen m’n bedrijf op m’n pad komen. Het heeft te maken met werknemers en werkdruk bijvoorbeeld. Daarnaast doel ik op de druk in het privéleven; Hoe kom ik over? Ga ik de juiste kant op? Elke dag heb ik wel een kleine onzekerheid. Zoals eigenlijk iedereen dat heeft.’

MINDFULNESS OF YOGA?

‘Ik zit niet echt in het yogawereldje, dus kies ik mindfulness, omdat ik daardoor bewust ben van mijn geest en mijn denkpatronen.’

KOKEN OF UIT ETEN?

‘Koken natuurlijk! Ik vind het heerlijk om lekker in mijn eigen keuken (zowel op kantoor als thuis) te kokkerellen. In het begin vond ik uit eten gaan moeilijk, omdat je altijd een menu wilt kiezen wat je nog niet kent om inspiratie op te doen, maar dat laat ik nu wel meer los. Ik vind het heerlijk als anderen voor mij koken, alleen merk ik dat diegene die het eten maakt vaak wat onzeker wordt als ik aan tafel zit. Als ik dat aanvoel, kook ik gezellig met diegene mee. En eerlijk? Vaak heb ik wel wat aan te merken. Maar ik probeer me meestal stil te houden, hoe lastig dat ook is. Haha.’

WANNEER ONTSPAN JIJ OPTIMAAL?

‘Als ik lekker op de dansvloer sta met mijn vriendinnetjes. Dansen op hiphop en R&B vind ik heerlijk. Ik heb anderhalf jaar in New York gewoond en daar draaien ze dat soort muziek heel veel. Hier in Amsterdam ga ik niet veel meer uit, maar bezoek ik vooral festivals of spontane avondjes waar ze hiphop en R&B draaien.’

Meer lezen? Dat kan in de nieuwe Talkies die nu in de winkels ligt! Abonneren? Dat kan hier! talkiesmagazine.eu

Tekst Sanne van Kuijck

Fotografie Marilyn Bartman

Styling Dayenne Bekker

Haar Hedwich Vigelandzoon @ Grand Salon Rotterdam

Visagie Fanny Kuipers by PUPA Milano Locatie Bed en Buffet