paasbrunch inspiratie

3x lekkere recepten voor Pasen

Zondag 17 april is het weer Pasen. En of het nu regent of er een zacht voorjaarszonnetje schijnt, Pasen draait om samenkomen met vrienden en familie. Ga jij je dit jaar uitsloven in de keuken om een heerlijke Paasbrunch op tafel te zetten? Wij helpen je door een aantal lekkere recepten met je te delen.

Verras je vrienden en familie met bijzondere gebakken eitjes met zalm, de lekkerste asperges met pesto en limoen en als afsluiter een heerlijke aardbeienkwarktaart met een touch of rabarber.

Oeufs en cocotte met zalm

Ingrediënten

Boter
4 takjes verse dille
12 takjes bieslook
100 gram warmgerookte zalm
12 plakjes (stok)brood
125 gram crème fraīche
4 eieren
Peper
Egg salt van Oil & Vinegar
Lemon dressing van Oil & Vinegar

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de schaaltjes royaal in met de boter. Snijd de dille en bieslook fijn. Snijd de zalm in stukjes. Verdeel achtereenvolgens de crème fraîche, twee derde van de kruiden en de zalm over de schaaltjes. Maak een kuiltje in het midden en breek boven elk kuiltje een ei.

Zet de schaaltjes in de braadslee. Vul de braadslee tot twee derde van de rand van de schaaltjes met heet water en zet op het rooster van de oven. Bak de oeufs en cocotte circa 12 minuten in het midden van de oven tot het eiwit gestold is en het eigeel nog zacht is. Haal uit de oven, bestrooi met Egg salt, peper, en de overige kruiden. Serveer direct met de sneetjes (stok)brood en wat Lemon Dressing. Eet smakelijk!

Witte asperges met pesto al limone

Ingrediënten

500 gram geschilde witte asperges
20 gram pijnboompitjes
Pesto al limone van Oil & Vinegar
Extra vierge olijfolie met citroen van Oil & Vinegar
2 takjes verse basilicum
Optioneel: Egg salt van Oil & Vinegar

Bereiding

Schil de asperges en kook ze in licht gezouten water beetgaar (± 5 minuten). Rooster ondertussen de pijnboompitjes en laat ze afkoelen. Verdeel de asperges op een mooi bord of een schaal en doe er flink wat Pesto al Limone over. Garneer tot slot met de geroosterde pijnboompitjes en blaadjes basilicum.
Tip: bijzonder lekker met een gekookt eitje in combinatie met Egg Salt! Eet smakelijk!

Kwarktaart met aardbeien en rabarber

Ingrediënten

250 gram Cantuccini van Oil & Vinegar
125 gram ongezouten roomboter
125 milliliter Aardbeien-rabarberazijn van Oil & Vinegar
1 eetlepel Aceto Balsamico Della Casa van Oil & Vinegar
100 gram witte basterdsuiker
6 blaadjes gelatine
75 milliliter water
500 milliliter volle kwark
200 gram roomkaas
200 gram rabarber
250 gram aardbeien
1 eetlepel suiker

Bereiding

Week de gelatine 5 minuten in koud water. Smelt de boter en maal de Cantuccini fijn in de keukenmachine. Schenk de gesmolten boter bij de koekkruimels. Leg bakpapier op de bodem van de springvorm en verdeel het koekkruimelmengsel over de bodem. Druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet tot gebruik in de koelkast.

Verwarm de Aardbeien-rabarberazijn met het water in een pannetje. Voeg de gelatine toe en laat al roerend oplossen. Meng de kwark met de roomkaas en basterdsuiker
in een grote kom. Voeg het azijnmengsel toe en schenk in de springvorm. Laat de kwarktaart 4 uur opstijven in de koelkast. Maak ondertussen de compote. Snijd de rabarber in kleine stukjes en doe dit samen met 1 eetlepel water en suiker in een pan. Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten doorkoken.

Snijd ondertussen de aardbeien in stukjes. Voeg deze toe, nadat de rabarber ongeveer 10 minuten heeft gekookt en uit elkaar is gevallen. Laat de aardbeien nog ongeveer 8 minuten meekoken. Laat de compote afkoelen en voeg nog een eetlepel Aceto Balsamico Della Casa toe. Garneer de taart met de compote, verse aardbeien en munt en geniet!