GEZELLIG BORRELEN

Recept: Mexicaanse borrelplank

Heb jij ook zo’n zin in een lekkere en kruidige Mexicaanse borrelplank? Deze borrelplank is helemaal vegan en smaakt heerlijk! Zo zijn de Nacho Cheese flavour Bloemkool Nuggets makkelijk te bereiden in de oven of airfryer en zijn daardoor heerlijk krokant!

Ingrediënten

8 mini tortilla’s
1 verpakking (12 stuks) Kwekkeboom Oven & Airfryer Nacho Cheese flavour Bloemkool Nuggets
1 jalapeño, in plakjes
250 g snoeptomaten
175 g snoeppaprika
150 g tomatensalsa
120 g plantaardige crème fraîche
50 g nacho chips
zout en peper
zonnebloemolie

Voor de cornribs

2 maiskolven
3 el zonnebloemolie
½ tl paprikapoeder

Voor de guacamole

2 avocado’s, geschild, gehalveerd en ontpit
1 tomaat, in blokjes
1 limoen, het sap
1 rode ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
5 g koriander, grof gehakt

Bereidingswijze

Verhit zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur. Bak de mini tortilla’s twee tot drie minuten totdat deze goudbruin en knapperig zijn geworden. Begin daarna aan de cornribs. Snijd met een groot scherp mes de maiskolven in de lengte in vier stukken. Meng de zonnebloemolie en paprikapoeder in een kom en breng op smaak met zout en peper. Smeer de cornribs in met het mengsel. Verwarm ze 25-30 minuten in een voorverwarmde oven op 190 °C en draai ze halverwege om of verwarm ze 12-15 minuten in de airfryer op 190 °C.

Bereid de Kwekkeboom Oven & Airfryer Nacho Cheese flavour Bloemkool Nuggets. Verwarm ze negen minuten in een voorverwarmde oven op 220 °C of 6 minuten in de airfryer op 200 °C. Maak nu de guacamole. Prak de avocado’s met een vork tot een puree. Meng de geprakte avocado met de rest van de ingrediënten voor de guacamole tot een grof geheel. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de mini tortilla’s, Kwekkeboom Oven & Airfryer Nacho Cheese Bloemkool Nuggets en de cornribs over de borrelplank. Doe de jalapeño, tomatensalsa, plantaardige crème fraîche en guacamole in kleine bakjes en serveer deze op de borrelplank. Vul de rest van de borrelplank op met de snoeppaprika’s, snoeptomaten en nacho chips en serveer direct.

Receptcredits: Kwekkeboom Oven & Airfryer