The Pasta Queen

Dé culinaire internetsensatie van het moment

Nadia Caterina Munno, beter bekend als The Pasta Queen, richtte in de afgelopen twee coronajaren een online platform op rondom de Italiaanse keuken. Ze entertaint haar één miljoen volgers op Instagram wekelijks door middel van creatieve kookvideo’s te posten vol lachwekkende momenten in flamboyante outfits. Haar keuken is royaal, en zo af en toe komt haar broer The Pasta Bro voorbij als hulpchef. We spreken de energieke kookgodin over haar beroep en visie.

Je kookt op Instagram voor een internationaal publiek. Was dat de bedoeling toen je het account startte? 

‘Ik wilde de wereld laten zien dat Italiaans koken makkelijk kan zijn. Zelf je eten bereiden is veel gezonder. Saus maken hoeft niet ingewikkeld te zijn, iedereen kan het doen. Pasta wordt op veel verschillende soorten manieren gemaakt: met kaas, groenten, vlees, vis en zelfs fruit. De bedoeling was om oude technieken aan de wereld te laten zien zodat men kennis maakt het geweldige Italiaanse eten!’

Wat is je eerste eetherinnering? 

‘Gnocchi maken met nonna toen ik zo’n vijf jaar oud was. Ik kan me goed herinneren hoe ik de bloem aanraakte met blote handen en de versheid van alle ingrediënten rook. Ik was zo klein dat ik op een stoel moest staan, en kon daardoor goed de passie van mijn oma zien. Ze heeft haar kennis doorgegeven en die zal ik nooit vergeten. Haar kennis heeft bijdragen aan het ontstaan van The Pasta Queen.’

Je familie bezit een Italiaans pastamerk. Hoewel je veel met pasta werkt heb je je vleugels gespreid. Was het moeilijk om een eigen identiteit te ontwikkelen?

‘Nee, niet echt. Mijn familie woont in een klein dorpje in het zuiden van Italië. Ze zijn heel trots op me, omdat ik familierecepten en tradities middels mijn kanalen wereldwijd doorgeef. Ik heb volgers vanuit de hele wereld. Ik heb mijn vleugels kunnen spreiden dankzij oude recepten te combineren met moderne technologie als social media.’

Je hebt online een sterke identiteit. Vormt dat een deel van je succes?

‘Mijn identiteit is zeker een deel van het succes. Mijn mantra is “pasta, drama, I am Italiana”. Ik denk dat mijn video’s succesvol zijn geworden, omdat ik mijn stijl en gevoel voor humor breed uitmeet. Ik doe aan storytelling. Ik ben niet bang om mezelf te laten zien en men met veel vertrouwen te laten zien wie ik echt ben en wat ik doe. Volgers voelen dat en voelen zich erdoor geïnspireerd. Het gebeurt nog te vaak dat mensen zichzelf grenzen opwerpen en denken dat ze niet goed genoeg zijn. Iedereen heeft een verhaal te vertellen en is uniek op zijn eigen manier. Men moet breken met het idee dat wat ze doen niet belangrijk genoeg is of dat het niet in de smaak zal vallen. De waarheid is dat er veel verschillende mensen op de wereld rondlopen met verschillende kwaliteiten. Deel je gedachten met de wereld en doe waar je goed in bent. Laat jezelf zien zonder angst.’

Hoe zie je de nabije toekomst?

‘Ik zou de kunst van de Italiaanse keuken, design en cultuur willen vertegenwoordigen als ambassadeur. Ook wil ik graag blijven entertainen en voor een lach op ieders gezicht zorgen. Content maken die de schoonheid van Italië goed reflecteert. Dat is wie ik ben en wat ik graag wil doen.’

GET TO KNOW HER

Naam: Nadia Caterina Munno

Geboorteplaats: Rome

Leeftijd: 35

Amore: Gelukkig getrouwd met mijn man. We hebben elkaar tijdens mijn studie in Engeland ontmoet. Het was liefde op het eerste gezicht. We zijn heel snel met elkaar in zee gegaan, tegen het advies van onze familie in. Onze liefde bleek sterker dan dat ze hadden gedacht. We runnen nu een groot gezin samen en hebben een aantal succesvolle bedrijven opgericht

Kinderen: 4

Ingrediënt: Spaghetti, omdat het divers is en zich aanpast in verschillende situaties. Bovendien is het heel lekker!

Favoriete pastamerk: Pasta Di Martino en Pasta Gentile

Altijd in huis: Pasta, extra virgine olijfolie, tomaten, knoflook, bloem, parmezaan, pecorino en goede wijn

Favoriete gerecht: Lasagne. Het is rijk aan smaak en ingrediënten. Je kunt stranden op een onbewoond eiland en heel de dag lasagne eten, warm of koud. Een eeuwenoude uitvinding die favoriet blijft

Niet lekker: Hoewel ik uit Rome kom en dol ben op de stad is het me nooit gelukt om ingewanden te eten. Een klassieker in Rome, maar ik kan het niet aan

Hangoverfood: Spaghetti aglio e olio. Je maakt het in tien minuten en de knoflook en olijfolie geven de boost die je nodig hebt. Je kunt eventueel wat kaas en chilipeper toevoegen. In Italië staat het gerecht bekend als iets dat je eet bij thuiskomst na een lange nacht dansen in de club

Sexy dessert: Tiramisu! De manier waarop het gepresenteerd wordt en de decadentie van de laagjes. De cacao die in de crème zakt, en het uitlepelen ervan. Ontzettend sexy!

Grootste misvatting: Veel mensen denken dat pasta ongezond is en dus alleen af en toe kan worden gegeten. Dat klopt niet als je kijkt naar de gezondheid van mensen in Italië

No go: Schuif nooit aan tafel bij een Italian dinner party als je op een speciaal dieet bent.

Go to hell: Je zult in de culinaire hel belanden als je de spaghetti in kleine stukjes breekt, geen zout toevoegt aan het kookwater of de saus op de pasta giet zonder het geheel goed te mengen

Italiaanse mannen: Voor alle mannen die niet kunnen koken: ik stel een one-way ticket voor om terug naar hun moeder te gaan