CULINAIRE TRIP

Dit culinaire trio tekent het gloednieuwe Eurostar-menu

Reis je binnenkort met de Eurostar naar Londen, Brussel, Parijs, Keulen of Luik? Dan kun je in de meest hoogstaande reisklasse, Eurostar Premium, gerechten proeven van een Canadees-Chinese tweesterrenchef, zorgvuldig geselecteerde champagnes, wijnen én mocktails drinken die zijn geselecteerd door een invloedrijke sommelier, en het geheel afsluiten met desserts van een Franse World’s 50 Best Pastry Chef.

Reizigers die reizen in de Premier-klasse kunnen genieten van het gloednieuwe menu dat werd ontwikkeld door booming chef Jeremy Chan, patissier Jessica Prealpato en sommelier Honey Spencer. Ongeacht de bestemming zullen Eurostar Premier-reizigers een bijzondere culinaire reis ervaren die zowel gedurfd is als verfijnd. De voorgerechten en hoofdgerechten zijn ontwikkeld door Chan, chef-kok en eigenaar van het Londense restaurant Ikoyi. Zijn liefde voor prikkelende specerijen en uitgesproken smaken is vanaf de eerste hap al goed merkbaar: het voorgerecht, piccalilli van bloemkool met mousseline bevat peperige curry, en zijn warme en koude hoofdgerechten met onder andere aardappels met honing en cashew-misopasta bevatten sprankelende smaakcombinaties die niet gangbaar zijn.

Sommelier Honey Spencer heeft een voorliefde voor biologische en duurzame wijnen en serveert daarom Champagne Fleury en wijnen uit Hérault en de Bourgogne. De wijnkaart zal elk kwartaal wisselen, en voor diegene die liever een alcoholvrij drankje nuttigen, zullen er naast de gebruikelijke fris opties ook mocktails worden geserveerd. Patissier Prealpato, die jarenlang in het beroemde Parijse Hôtel Plaza Athénée werkte, heeft de eer om de lunch of het diner af te sluiten met een van haar bijzondere creaties waarbij de focus op natuurlijke smaken ligt. Zo serveert ze op het moment van schrijven een dessert van citrus met kardemom, en een licht gezoet citroen-meringuetaartje.

Ben je benieuwd naar de culinaire ervaring op wielen? Vanaf maandag 4 november kun je de bijzondere menu’s proeven in de Eurostar Premier-klasse.

Tekst Marina de Massiac