glamoureus & oriëntaals

Duizend-en-een-nacht: binnenkijken in hotspotrestaurant Dar Mima

Ken je de Parijse hotspotrestaurants Loulou, Coco en Girafe nu wel? Dineer dan eens in restaurant Dar Mima, het Marokkaans georiënteerde restaurant van de booming restaurantgroep Paris Society.

Op de bovenste etage van het Institut du Monde Arabe kun je lunchen, high tea’en en dineren in de Marokkaanse stijl. Het instituut van de Arabische wereld dat is gelegen in het vijfde arrondissement, huist met enige regelmaat diverse tentoonstellingen en heeft een theater, bibliotheek en sinds iets langer dan een jaar een restaurant dat in samenwerking met de van origine Marokkaanse acteur Jamel Debbouze (de timide groenteman uit de wereldberoemde film Le fabuleux destin d’Amélie Poulain) en restaurantgroep Paris Society tot stand is gekomen.

Klassiek Marokkaanse gerechten

Nee, Dar Mima is zeker niet het allerbeste Marokkaanse restaurant van de stad als je uitsluitend naar de inhoud van het bord kijkt. Maar Dar Mima is wél een restaurant waar je prima eet, uitkijkt op de daken van Parijs en plaatsneemt te midden van een door Laura Gonzalez ontworpen, oogstrelend decor. Op de menukaart staan onder andere een reeks klassieke Marokkaanse gerechten als pastilla met lam, kaneel en amandelen, en tajines en couscous met vis, vlees en groenten, maar zo ook Griekse en Libanese dips als tzatziki, muhammara en frisse fattoush salade.

Extra dimensie entertainment

In de zomer is het groene terras geopend, waar je, zoals hierboven eerder vermeld, geniet van een prachtig uitzicht over Parijs. Wie zin heeft in extra dimensie entertainment kan het beste op donderdag, vrijdag of zaterdag aanschuiven. Gasten genieten dan van levendige en feestelijke live muziek, iets wat goed combineert met het ongoing people watchen.

LEES OOK: THE SIREN IS DE NIEUWE CULINAIRE HOTSPOT IN AMSTERDAM

Tekst Marina de Massiac