Truffle heaven

Exclusief truffel verjaardagsmenu bij TOZI Amsterdam

Het is feest bij TOZI, want morgen mag het Italiaanse restaurant alweer twee kaarsjes uitblazen. En wie jarig is trakteert! Om het tweejarig bestaan te vieren is er een speciale ‘smoked’ cocktail, de Negroni Anniversario, verkrijgbaar aan de bar én kunnen gasten genieten van een overheerlijke ‘White Truffle Journey’-menu tot het einde van de maand. Geniet van de ongeëvenaarde smaak van de koningin onder de truffels: de witte truffel.

De witte truffel, beter bekend als de Alba-truffel uit de bergachtige regio Piëmont, is ongetwijfeld de kostbaarste en meest geliefde variëteit onder de truffels. Om hun tweede verjaardag goed te vieren, heeft TOZI ervoor gekozen deze delicatesse een hoofdrol rol te geven in hun speciale verjaardagsmenu. De witte truffel wordt gecombineerd met toegankelijke smaken om dicht bij de wortels van de aarde te blijven. De gerechten van dit exclusieve verjaardagsmenu bestaan uit ingrediënten die vaak worden geassocieerd met de witte truffel: champignons, pompoen, pasta en risotto. En natuurlijk niet te vergeten, een heerlijke met-truffel-gevulde Burrata d’Andria.

Ook komen in het menu een paar ongewone maar unieke combinaties voorbij zoals vis, wit vlees en zelfs chocolade om de klassieke clichés te vermijden. TOZI’s gebakken heilbot wordt gepresenteerd met bloemkoolpuree en paarse aardappelen, die de aardse en intense smaak van de truffel aanvullen. Voor de Tonnarelli ‘Cacio e Pepe’, een klassieker van TOZI Amsterdam, is de saus aangepast naar een minder zware en meer delicate uitvoering die het unieke aroma van de witte truffel naar boven haalt.

Ten slotte is de Truffelparelhoen een waanzinnige toevoeging aan het menu. Hoewel de witte truffel meestal wordt geassocieerd met rood vlees, is er in dit menu gekozen voor wild vlees dat is gevuld met bospaddenstoelen en truffels, gekookt op lage temperaturen om het malser te maken, en natuurlijk uitgeserveerd met verse witte truffel erop. Om af te sluiten met een mooie samensmelting van Italiaanse traditie en innovatie, bestaat het dessert uit chocoladeroomijs, Maldonzout, extra vierge olijfolie en truffel – welke op een theatrale manier uitgeserveerd wordt aan tafel. 

Het TOZI ‘White Truffle Journey’ verjaardagsmenu is verkrijgbaar van 12 tot 30 november en alleen telefonisch of per e-mail te reserveren. Geniet van de volledige ‘White Truffle Journey’-menu voor twee personen voor €160 of kies de gerechten individueel á la carte.