In het nieuwe Parijse restaurant Red Katz staan Chinese klassiekers centraal. Het restaurant opende onlangs haar deuren in het tweede arrondissement van Parijs. Een buurt die bekend staat om haar goede, kleine restaurants als Frenchie, en de gezellige winkelstraat Rue Montorgueil waar veel food gerelateerde speciaalzaken te vinden zijn als Stohrer, Mariage Frères en À la Mère de Famille.
De drie Frans-Chinese eigenaressen Claire Huang, Hélène Ding en Hélène Huang waren in de familiekring al bekend met het uitbaten van Chinese restaurants, maar tillen met de opening van Red Katz de kunst van het restaurant uitbaten naar een hoger niveau. Het restaurant beslaat maar liefst zo’n 300 vierkante meter, en heeft een flamboyante, ondergrondse private dining en een bovengrondse bar. Studio Louis Morgan, een in Parijs gevestigd architectenbureau dat zich specialiseert in het inrichten van trendy restaurants, nam de inrichting op zich en creëerde een catchy, luxe ogende interieur dankzij het gebruik van warme rode en bruine tinten, en materialen als fluweel en marmer. Op de kaart staan varken, vis en groente dimsums die à la minute in de open keuken worden bereid door Chinese oma’s die de langzaam afstervende kunst van dimsum maken nog beheersen, maar zo ook Poulet Lazi, een smaakvol pittig kipgerecht met szechuanpeper en paprika. Meer een visfan? Op de kaart staan verschillende opties als Crabe fondant, gefrituurde krab met zwarte gemberrijst, en gestoomde zeebaars met zeevruchten sojasaus. Trek in een hele of halve pekingeend? Reserveer deze dan op voorhand door je voorkeur tijdig door te geven bij de online reservering, en geniet van de Chinese klassieker die met pannenkoekjes, komkommer, groene ui en huisgemaakte saus wordt opgediend. Tip: neem als dessert een -of twee- bolletje(s) ijs van de kleine dessertkaart: het Oolong en Jasmijn-ijs smaakt heerlijk!
LEES OOK: PASTA VAN TOSCANINI NU BIJ JE THUIS!






Tekst: Marina de Massiac