Vier de feestdagen in stijl
Live-fire cooking, feestelijke menu’s en een onvergetelijke jaarwisseling
Wie de feestdagen goed wil vieren zit dit jaar goed bij restaurant Nela in Amsterdam. Het team achter het populaire live-fire restaurant presenteert drie bijzondere menu’s voor kerst, oud en nieuw én grotere gezelschappen.





Van kerstavond (24 december) tot en met Tweede Kerstdag serveert Nela een verfijnd Christmas Menu dat zowel vleesliefhebbers als groentefans in de watten legt. Denk aan carpaccio van courgette met ‘feta-sneeuw’, tartaar van wagyu, langzaam gegaarde ossobuco met wittewijnjus en een geroosterde ribeye met een glazuur van kastanjes.
Ook op groentegebied pakt Nela uit: de lasagne van knolselderij met eekhoorntjesbrood en Délice de Bourgogne is een romige showstopper, en de hele artisjok met hollandaisesaus is een ode aan eenvoud en luxe tegelijk. Het feestmaal eindigt met de Chef’s Dessert Selectie. Extra leuk: gasten kunnen de avond vastleggen in de eigen photobooth van Nela.
Oud & Nieuw: shared dining en livemuziek
Op 31 december staat Nela volledig in het teken van het Celebration Menu, geserveerd in shared-style dining. Tijdens deze feestelijke avond komen twaalf gerechten voorbij, waaronder oesters met tomatenponzu, gegrilde jumbo-garnalen met zwarte uienboter, kreeft met spicy guajillo-boter en wagyu-spiesjes met adobo-marinade.
Na de dessertselectie hoef je nog lang niet naar huis: aan de bar worden feestelijke cocktails gemixt, terwijl een dj en saxofonist zorgen voor een swingende start van het nieuwe jaar.
Het Festive Menu voor groepen
Wie met een groter gezelschap wil dineren, kan tot en met 23 december terecht voor het Festive Menu; te boeken vanaf 8 tot maar liefst 120 personen. Het menu opent met gepofte kastanjes en bestaat verder uit verfijnde gerechten zoals rundertartaar met kaviaar, toro met tomatenponzu, rosbief met bietenchips en waterkers-aioli en een gegrilde Sint-Jakobsschelp met iberico en hollandaisesaus. De avond wordt afgesloten met een indrukwekkende dessertselectie.




