Hando Vendôme

Oh my sushi! Is dit het lekkerste sushirestaurant van Parijs?

In het nieuwe sushirestaurant Hando Vendôme eet je kraakverse handrolls met ongekend krokante nori- vellen en uitzicht op de open keuken. Let wel, het restaurant is klein, dus we raden een reservering aan!

Hando is een luchtig, Japans eetconcept dat is ontwikkeld door Adrien Albou, zoon van de oprichter van modemerk Paul & Joe, in samenwerking met de vrouwelijke chef Chiharu Takada. Het minimalistische interieur met roze accenten werd ontworpen door de architecte Isabelle Stanislas (die voorheen onder andere samenwerkte met Hermes, Céline en Cartier), en het handgemaakte servies is ontworpen door Suzie Lapierre Darguy. De wc, die zich in de kelder bevindt, is een foto waard met zijn strakke design, comfortabele Japanse wc’s en roze prullenbakken.

In tegenstelling tot de meeste trendy-ogende restaurants is niet alleen het interieur om door een ringetje te halen, maar ook de inhoud van het bord is om over naar huis te schrijven. De handrolls die tussen de zes en veertien euro per stuk geprijsd zijn, bevatten niet alleen kraakverse vis als toro (het meest vettige gedeelte van de tonijn), dorade, zalm en wagyu, maar zijn ook nog eens voorzien van een krokant jasje, nori vellen uit Japan. Naast de klassieke Japanse gerechten als misosoep en sashimi kun je ook kleine, groenterijke voorgerechten bestellen als de Goma-ae, een kleine bal van spinazie, sesam en pinda, en Shiitake wakame, een salade van algen, champignon en foreleitjes. Naast de drie soorten Japanse thee kun je een glas of kan saké bestellen. Als afsluiter eet je een mochi (een klein zacht rijstcakje) die afkomstig is van de Frans-Japanse patisserie Tomo of ijs in vier smaken van ijszaak Enzo & Lily. Bevind je je niet in de buurt van Place Vendôme? Hando heeft nog een vestiging vlak bij warenhuis Le Bon Marché, en opent begin 2025 een derde vestiging in de populaire buurt Le Marais. 

LEES OOK: HIER SPENDEER JE DE PERFECTE ZONDAGMIDDAG

Tekst Marina de Massiac