Mastino Amsterdam

Originele vegan pizza’s voor iedereen

De Pijp is weer een nieuwe parel rijker; Pizzeria Mastino. Hiermee is de zoektocht naar een all-vegan, plant-based pizza to go-concept voorbij. Voor zowel vegans als non-vegans is Mastino een must-try. Niet alleen ervaar je hier de Italiaanse gastvrijheid, ook is het eten echt de moeite waard. De pizza’s worden rijkelijk belegd met zowel kleurrijke groenten als vegan vlees en kaas gemaakt van linzen. Op deze manier zullen de combinaties je ongetwijfeld positief verrassen. Overigens ben je bij eigenaresse Novella ook altijd van harte welkom voor een praatje onder het genot van een Italiaanse espresso.

Mastino is te vinden in het levendige hart van De Pijp, waar voor je gevoel de VrijMiBo op elk moment van de week kan losbarsten. De take-away pizzeria is het geesteskind van de immer energieke en vrolijke Novella – een waar begrip in De Pijp. Novella is een echte Italiaanse die, werkzaam als danseres en personal trainer, in Rome woonde op het moment dat ze een knappe Hollander tegen het lijf liep. Hij nodigde haar uit in Amsterdam, zij werd voor een tweede maal verliefd en gaf na zes maanden het ja-woord – ook aan de stad. Novella droomde altijd al van een kleine, sfeervolle pizzeria met bijzondere pizza’s. Ze richtte in 2015 Mastino op, opende een eerste locatie en groeide uit tot de allereerste vegan pizzeria in Nederland. Novella zette op enig moment na een tip van een goede vriendin één vegan pizza op de kaart en hiermee werd het zaadje voor een all-vegan, plant-based pizza to go restaurant geplant. Vandaag de dag telt het menu alleen maar plant-based gerechten, die ook voor niet-vegans stuk voor stuk aanraders zijn.

De creatieve pionier Novella is klaar met hokjes en regels, en daarom altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden die iets losmaken en toevoegen. Zelfs de pizzanamen zijn lekker eigenzinnig. Daarbij is geserveerd worden door Novella een echt feestje, alsof je op visite bent bij een oude vriendin. Mastino is hierdoor more alive than ever. Struin je door de Eerste van der Helststraat of omstreken en krijg je zin in pizza? Verover een plekje binnen – er zijn er zo’n acht – of neem de vegan pizza’s mee naar huis. Van tevoren bestellen via de website van Mastino kan natuurlijk ook, je hoeft het dan nog enkel op te halen. Een straf is dat allerminst. Zodra je alle andere high-end Italiaanse vegan producten, wijn en desserts in het zicht krijgt ben je verkocht. Dus neem vooral lekker de tijd tijdens je bezoek, struin met een Aranciata in je hand langs de wand met lekkernijen en vraag vooral aan Novella waar je als thuiskok echt niet zonder kunt. Voor een kletspraatje is ze overigens ook altijd in.