Hotspot

Spaghetteria opent nieuwe formule in Amsterdam-West

De allereerste lunchzaak van Spaghetteria is deze week geopend. Op Jan Pieter Heijestraat 131 in Amsterdam-West zijn naast de bekende verse pastagerechten ook cornetto’s (zoete croissants), royaal belegde broodjes en goede, Italiaanse koffie verkrijgbaar, ook mét melk. Daarnaast fungeert Spaghetteria Caffè als een deli: onder andere de beroemde peperolie, tiramisu en populaire Spaghetteria-sokken zijn er te koop.

Bij Spaghetteria draait alles om homemade pasta met verse ingrediënten en sauzen. Het is een plek waar je al weet wat je gaat bestellen voordat je gaat zitten. Een stamrestaurant waar stadsgenoten samenkomen om te eten, te drinken en plannen te maken. Met de opening van Spaghetteria Caffè bestaat de Spaghetteria-familie uit veertien restaurants, verspreid over Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Maar op de Jan Pieter Heijestraat gaat alles nét even anders. Deze Spaghetteria is namelijk niet alleen ’s avonds geopend voor een goede pasta of sgroppino, maar ook overdag. ’s Ochtends kunnen gasten er al terecht voor een snelle cornetto met cappuccino en ‘s middags voor een heerlijke lunch: van een verse pasta tot een rijk belegd Italiaans broodje. En wie wil mag daar best een latte bij bestellen, ook al is het in Italië minder gebruikelijk om na 11:00 uur nog koffie met melk te bestellen. Zoals gezegd: het gaat op de Jan Pieter Heijestraat allemaal nét even anders. 

Italiaanse delicatessewinkel

Alle broodjes, pasta’s, desserts en koffie zijn ook af te halen en er wordt binnen een straal van vier kilometer bezorgd. Spaghetteria Caffè fungeert tevens als deli. De muurkasten staan vol met de huisgemaakte peperolie, pastasauzen en wijnen. Hardcore fans kunnen er zelfs terecht voor Spaghetteria-Nikes, – sokken, -mutsen en andere merchandise, die normaal gesproken alleen online verkrijgbaar zijn. Ook de homemade pasta is er te koop. Vers gemaakt en direct ingevroren, zodat gasten thuis altijd kunnen genieten van een bord Spaghetteria-pasta.

Spaghetteria Caffè is zeven dagen per week geopend vanaf tien uur ’s ochtends, de sluitingstijd beweegt vooralsnog mee met de overheidsmaatregelen. Voor wie graag in een ambachtelijke Italiaanse lunchzaak en deli wil werken: ze zijn bij Spaghetteria Caffè nog op zoek naar personeel.

Kijk voor meer informatie op www.spaghetteria.com