Koningsdag cocktails van tv-chef Estée

Vandaag proosten we in stijl op de Koning! En daar mag een lekkere, oranje cocktail natuurlijk niet bij ontbreken. Masterchef winnares en TV-chef Estée Strooker heeft speciaal voor de gelegenheid een ware ‘Golden King’ cocktail in het leven geroepen, met verrassende ingrediënten.

Inspiratie

Estée, die in juni een boek uitbrengt over de Nederlandse eetcultuur, kwam tijdens haar voorbereidingen voor een reis naar India op het idee om VOC-kruiden in haar Koningsdagcocktail te verwerken. “Kruiden hebben mij als kok altijd gefascineerd. Mijn reis naar India inspireerde mij om te experimenteren met de kruiden die door Nederlanders naar Europa zijn gebracht. Vooral kurkuma trok mij meteen aan, door zijn rijke kleur en subtiele, houtachtige geur. Die heb ik gecombineerd met andere,meer bekende kruiden als nootmuskaat, peper en kruidnagel” aldus de Chef.

Exotisch

Ingrediënten als sinnaasappel en citroentijm, die perfect bij de botanicals in Gin Mare aansluiten, versterken het aroma van de cocktail en maken het geheel af. ‘De Golden King is een frisse en exotische cocktail die gemakkelijk te bereiden is én indruk maakt op je gasten!’

Voor de Golden King is een zelfgemaakte siroop nodig: de Koningssiroop. Hieronder vind je de ingrediënten en uitleg om deze siroop zelf te maken.

Ingredienten Koningssiroop

250 gr suiker
150 ml water
1 tl roze peperbessen (gebroken)
½ tl kurkuma
5 kruidnagels
1 sinaasappel
8 takjes citroentijm
2 flessen cava

Bereiding

Schil de sinaasappel en leg de schillen in de pan. Voeg de suiker bij de sinaasappelschillen en wrijf met je handen zo’n 5 minuten lang de suiker in de schillen. Je zult zien dat de suiker verkleurt en gaat klonteren. Voeg hierna de roze peperbessen, de kurkuma en de kruidnagels bij de sinaasappelsuiker en roer door elkaar met een lepel. Zet de pan vervolgens op laag vuur en voeg het water toe. Laat de suiker smelten tot een siroop en blijf ondertussen roeren zonder het mengsel te laten koken. Zet het vuur uit als de suiker is gesmolten en laat het geheel ongeveer 10 minuten rusten en afkoelen. Zeef vervolgens de siroop en bewaar het in een fles of bakje.

Ingrediënten Golden King Cocktail

40 ml Gin Mare
20 ml Koningssiroop
120 ml Cava

Bereiding

Schenk in elk glas 40 ml Gin Mare en 20 ml huisgemaakte Koningssiroop. Roer met
een dessertlepel kort door de glazen, zodat de siroop en de gin met elkaar mengen.