Recept: Frisse Veggie Burger

Emiels Kitchen

Deze week vindt de Nationale Week Zonder Vlees plaats, om heel Nederland aan te moedigen een weekje lang iets anders op tafel te zetten dan aardappels, vlees en groenten.

Leuk idee, maar we snappen best dat het een flinke uitdaging is om ineens vegetarisch te koken. Daarom delen we een heerlijk recept, voor frisse vegetarische burgers. En ja, die kun je heel gemakkelijk zelf maken.

Voor 2 personen

  • 2 burgers Deluxe XL Garden Gourmet
  • 2 volkorenbroodjes met pompoen- en zonnebloempitten
  • 100 gram feta
  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • 1-2 tomaten
  • 1 avocado
  • 1 krop sla
  • 1 mango
  • 4 el wortel-gember spread
  • 4 el pinda-munt dressing

Pinda-muntdressing

  • 3 el pindakaas
  • 4 el tamari of sojasaus
  • 2 el ahornsiroop
  • een flinke hand munt
  • scheut water naar wens

Wortel-gemberspread

  • 200 gram gekookte wortelen
  • 1 el gembersiroop

Bereidingswijze

  • Voor de pinda-munt dressing: snijd de munt zeer fijn. Meng deze vervolgens met de pindakaas, tamari, ahornsiroop en eventueel een scheut water naar wens. Houd deze dressing apart.
  • Voor de wortel-gemberspread: pureer de wortelen met een lepel gembersiroop. Proef of deze naar wens is, en voeg anders nog wat peper en zout toe. Houd de wortel-gemberspread apart.
  • Snijd de courgette in plakken en grill deze in een laag olie in een grillpan.
  • Snijd de tomaat, mango, avocado en rode ui in dunne plakken. Houd deze apart totdat je de burger gaat stapelen.
  • Bak ondertussen de burger in een koekenpan goudbruin.
  • Halveer het broodje en smeer een laag wortel-gemberspread op de bodem.
  • Bouw de burger als volgt op: begin met een krop sla, vervolgens de burger, 1 à 2 plakken tomaat, gegrilde courgette, mango, avocado en rode ui.
  • Verdeel vervolgens de pinda-dressing over de burger. Maak de burger af met verkruimelde feta en genieten maar!

Recept van Emiels Kitchen