Wake up world, the future of sleep is here!

Een goede nachtrust is een van de belangrijkste pijlers om het meeste uit je dag te halen en overdag de beste versie van jezelf te kunnen zijn. Dat verdient aandacht! En dus slaan Hästens en de Dutch Design Foundation de handen ineen met één doel: de innovatie van slaap. Wake up world, the future of sleep is here!

Drie speciaal geselecteerde designers zijn na gesprekken met Hästens, slaapexperts en neurobiologen aan het werk gegaan om de optimale slaapcondities rondom het Hästens-bed in een designjasje te gieten. Waar Kiki van Eijk zich focuste op het thema Surroundings, richtten Laura Lynn Jansen & Justine Kontou zich op Senses en dook Govert Flint in Habits van mensen waar het gaat om slaap.

De ideale slaapomgeving

Waarom laden we onze telefoon vaker op dan we onszelf opladen? Dat is de vraag die designer Kiki van Eijk zich stelde. In een samenleving waar veel werk en sociale druk ligt op mensen, is het des te belangrijker om je aan het einde van de dag terug te kunnen trekken in een omgeving die slapen en relaxen stimuleert. Een pastelkleurige en opgeruimde omgeving waarin je je kunt nestelen zonder blootstelling aan groen of blauw licht, waar de klok is weggehaald, waar natuurlijke materialen zijn gebruikt en de temperatuur is gereguleerd. Slaap lekker!

 

Maak geen gewoonte van je gewoontes

Onze gewoontes zorgen er in sommige gevallen voor dat er minder goed geslapen wordt terwijl je juist overdag alvast invloed kunt uitoefenen op een goede nachtrust, aldus designer Govert Flint namens Enrichers. Zo ervaren we bijvoorbeeld een Fear of Missing Out waardoor we regelmatig onze social kanalen checken en loopt de natuurlijke aanmaak van melatonine niet synchroon met ons bioritme door het gebruik van beeldschermen met groen en blauw licht. Daarnaast staan we altijd ‘aan’, waardoor het aantal burn-outs onder young professionals groeit. De oplossing? Een aanpassing in lifestyle waarbij aandacht uitgaat naar onder andere voeding, activiteiten en omstandigheden.

 

Prikkelen van je zintuigen

Van het zien van kleuren die ontspanning stimuleren en het horen van straatgeluiden terwijl je in bed ligt tot het voelen van verschillende texturen. Je zintuigen spelen een belangrijke rol in de mate van ontspannenheid. Met de natuur als inspiratie zijn designers Justine Kontou en Laura Lynn Jansen op basis van wetenschappelijk onderzoek aan de slag gegaan met een optimale slaapomgeving voor de zintuigen. Het voelen van natuurlijke materialen, het zien van ‘koele’ kleuren zoals blauw en groen en reflecties op de muren, een oplossing voor het opbergen van je devices en het ruiken van kalmerende essentiële oliën.

 

v.l.n.r: Jos de Werd, Kiki van Eijk, Govert Flint, Justine Kontou en Sanja Tegeltija.

Hästens’ future of sleep

Van designs met de iconische ruit tot een duidelijke match met het gedachtegoed en de werkwijze van Hästens waarbij ambachtslieden uitsluitend natuurlijke materialen gebruiken voor de beste bedden ter wereld. ‘De ideeën van de designers sluiten goed aan bij onze brand en visie ‘Wake Up World’. Een goede nachtrust is belangrijk om overdag de beste versie van jezelf te zijn waardoor we meer focus willen leggen op de slaapkamer en leefstijl.