Westwing binnenkijker

At the office in Den Haag bij Theo-Bert Pot

Een echte creatieve duizendpoot. Zo kun je verzamelaar, blogger, content creator, interieurstylist én -ontwerper Theo-Bert Pot wel noemen. Dé interieurguru van de lage landen heeft in zijn studio office in Den Haag een interieur waar je u tegen zegt. De stijl van de office studio is bijzonder stijlvol; historische elementen gaan gepaard met veel karakter en een enorm hoog plafond. Theo-Bert zijn favoriete kleuren zijn donkerblauw en oudroze. Deze frisse, klassieke en beetje eigenwijze kleurencombinatie is voor Theo-Bert de perfecte basis en is dan ook rijkelijk terug te zien. Kijk je mee?

Hoe zou je jouw office studio omschrijven?

Het pand heeft zoveel karakter en historie wat wij alleen nog maar extra benadrukken door kleurgebruik, verlichting en meubels. We kiezen voor een modern klassieke sfeer in combinatie met veel kleur. De studio heeft ook een enorm hoog plafond; dat werkt heel fijn! 

De office studio is een prachtige harmonieuze kleurexplosie. Waarom heb je voor dit kleurgebruik gekozen?

Kleur is in ons interieur belangrijk en dat is ook terug te zien in onze studio. Het werkt zoveel rustiger en het geeft diepte en sfeer. We willen graag opdrachtgevers laten zien wat kleur kan doen op muren en zélfs op plafonds – we laten zien wat voor effect het heeft en dat diepe kleuren eigenlijk helemaal niet ‘eng’ zijn. Juist door het gebruik van dat soort nuances komen andere items en kunst mooi uit!

Welke kleur past het best bij jouw persoonlijkheid en waarom?

Mijn favoriete kleuren zie je terug in de grote kamer van de studio: donkerblauw en oudroze. Ik vind dit een frisse kleurencombinatie; het is klassiek, een tikkie eigenwijs en het combineert met alles. Voor mij is het een hele fijne basis. Het liefst gebruik ik nog meer kleuren en dessins door elkaar.

De look van jouw office studio is af. Het past. Het is compleet. Maar waar begin je? Heb je tips voor onze members?

Waar begin je met het creëren van jouw favoriete plek? Bedenk allereerst goed wat je wilt met de ruimte en hoe je wilt werken. Voor mij betekent kleur eigenheid en warmte. In de studio wilden we ook een huiselijke sfeer creëren, daarom kozen we voor de blauwe kleur op de muren met het grafische behang. Juist ook om een beetje te contrasteren. Als je het lastig vindt om een plafond te verven, kijk dan eens welke ruimte zich voor een klein experiment leent, denk aan de slaapkamer. Daar kan een gekleurd plafond een cosy gevoel geven. De hal is ook een goede ruimte, omdat je er vaak maar kort bent en er snel doorheen loopt. Op die manier kun je tóch ervaren hoe een gekleurd plafond voelt, zonder dat het een rigoureuze update is.

Wat is voor jou van essentieel belang in een werkruimte?

Comfortabele meubels zijn, naast kleur op de muren, voor mij essentieel in een. En dan het liefst huiselijke meubels; dus geen kantoorachtige meubels. Heb je een niet zo stijlvolle bureaustoel, zorg er dan voor dat de tafel waar je aan werkt veel huiselijker is. Of kleed de lunchruimte echt warm aan door verschillende stoelen te combineren en voor goede verlichting te zorgen. Ontspannen en werken in een mooie omgeving verrijkt niet voor niks je creativiteit. 

Hoe heb je de juiste plek (qua locatie en qua ruimte) gevonden voor het opzetten van je office studio?

We wilde graag in Den Haag blijven, aangezien we hier ook wonen. Afgelopen januari zijn we op deze locatie gaan werken na een maand lang te hebben geklust. We zijn verhuisd van een kleiner pand met minder daglicht naar dit pand. Via onze vorige locatie konden we overstappen naar deze nieuwe locatie die toevallig leeg stond toen we gingen zoeken – we hadden echt mazzel! Deze ruimtes werken voor ons heel fijn door de hoogte, maar vooral ook dankzij het daglicht. Heerlijk!

[Credits] Tekst en fotografie door Westwing