Meet Bolster & Bowie

FEST introduceert twee nieuwe modulaire banken

FEST introduceert twee nieuwe modulaire statement pieces in de meubelcollectie: de Bolster en Bowie. De banken zijn ontworpen door de Duitse designers Martin Hirth en Meike Harde, bekend van FEST-klassiekers als de Friday-collectie (Hirth) en de Sinclair-familie (Harde). De Bolster en Bowie worden in Europa geproduceerd en zijn op dit moment beschikbaar.

De 80s geïnspireerde modulaire bank – Bowie – is comfy, gestroomlijnd en met verschillende losse elementen geheel naar eigen smaak en specifieke woonwens samen te stellen. De bank is beschikbaar in meer dan negentig verschillende stoffen en volledig gestoffeerd waardoor deze van top tot teen zacht en comfortabel aanvoelt. De ronde hoeken, licht gebogen rug en zachte kussens versterken dat gevoel. Tegelijkertijd geven de duidelijke naden langs de randen Bowie een uitgesproken karakter. 

Bowie komt uit de koker van ontwerper Meike Harde. Deze getalenteerde Duitse ontwerper haalt haar inspiratie uit verschillende experimenten met materialen, constructies en verhoudingen waaruit allerlei verrassende, nieuwe ideeën en ontwerpen ontstaan. Eerder ontwierp Meike Harde de ronde iconische Sinclair-familie (fauteuil en bank) voor FEST.

Bowie in de 3-zits samenstelling in Soil – 44 Turquoise

Bolster by Martin Hirth

De Bolster mixt ronde en strakke vormen met een lage zit. De bolle kussens worden omhelsd door een zachte, maar strakke rand voor een knusse en tegelijkertijd moderne en verfijnde uitstraling. De Bolster oogt vriendelijk, uitnodigend en biedt geborgenheid. De modulaire bank is volledig naar eigen wens samen te stellen in twintig verschillende opstellingen en met meer dan negentig stoffen. Rationaliteit en basisvormen mét flair, is volgens de Duitse designer Martin Hirth de beste manier om zijn stijl te omschrijven. Hij is gefascineerd door pragmatiek en kwaliteit en laat zich waar mogelijk inspireren door de natuur. Het werk van deze sympathieke ontwerper is altijd een zoektocht naar solide, duurzame ontwerpen, die tegelijkertijd zo elegant mogelijk zijn. Martin Hirth ontwierp onder meer de Huf (fauteuil en bank), Friday-familie (stoelen en tafel) en verschillende woonaccessoires voor FEST.

Bolster in de samenstelling: 1,5-zits arm right met een longchair left (s) in Alpine natural.

Interieuradvies

Een team van Interior Design Specialists biedt zowel in de FEST-winkels als online hulp bij het samenstellen van de perfecte modulaire bank tijdens een gratis interieuradviessessie. Daarnaast zijn de modulaire banken in alle mogelijke opstellingen en stoffen te bekijken via de online furniture viewer op de website van FEST. Interieuradvies is eveneens via www.festamsterdam.nl in te plannen.