ART

Heartgallery: kunst met een hart voor de wereld

Het werk van talentvolle Nederlandse kunstenaars in huis halen en tegelijkertijd de aidsbestrijding steunen? Dat kan bij heartgallery – een initiatief van Aidsfonds. Kunstenaars als Paul Bellaart, Cornelie Tollens, Micky Hoogendijk, Marc de Groot, Sacha de Boer en Martijn van de Griendt stellen werk exclusief voor de online galerie beschikbaar. Voor 25 euro per maand huur je een exclusief kunstwerk én steun je de strijd tegen aids. 

Voor heartgallery heeft het Aidsfonds gerenommeerde Nederlandse fotografen gevraagd exclusief voor het Aidsfonds werk beschikbaar te stellen. Daardoor is een bijzondere collectie van werken ontstaan voor allerlei kunstliefhebbers. Voor 25 euro per maand huur je een kunstwerk draag je bij aan een wereld zonder aids. Zo wordt jouw liefde voor kunst ingezet om alle liefdes te beschermen.

SLOW-4 | Cornelie Tollens
Deer on beach | Martijn van de Griendt

“Voor mij krijgt mijn werk pas lading als mensen ernaar kijken en daar een emotie bij krijgen, dan raakt het. Ik vind het heel eervol dat ik hierbij mag zijn en dat ik een stukje van de heartgallery mag vullen.”

Micky Hoogendijk, fotografe

Stop aids. Uit liefde voor alle liefdes.

Wereldwijd worden liefdes bedreigd door aids. Door uitsluiting en armoede hebben mensen vaak geen toegang tot deze zorg – zeker in landen waar je als jonge vrouw geen ruimte krijgt om op te komen voor je seksuele gezondheid. Of waar je geen hiv-remmers krijgt door wie je bent of door wie je liefhebt. Een wereld zonder aids is alleen mogelijk als iedereen op de wereld toegang heeft tot hiv-testen, levensreddende medicijnen, goede informatie en zorg. Ook het financieren van wetenschappelijk onderzoek is cruciaal voor een einde aan de epidemie. Dat is waar Aidsfonds aan werkt. In Nederland én daarbuiten. Stop aids. Uit liefde voor alle liefdes.

De online galerie is open, kunstliefhebbers kunnen een lidmaatschap afsluiten op heartgallery-aidsfonds.nl. Volg heartgallery via Instagram @heartgalleryNL

Choice | Micky Hoogendijk
SLOW-2 | Cornelie Tollens