HOOG.design

Leefruimtes om van te houden

Steeds vaker nemen keukens zeer prominente plekken in de woning in. En terecht, want de keuken is de perfecte plek om samen met je gezin de dag door te nemen, om samen heerlijke gerechten te bereiden en om met vrienden en familie te proosten op het leven. En dus zien we heerlijke barkrukken aan de kookeilanden, comfortabele banken en riante eettafels terug in de keuken. Luxe apparatuur, sfeerverhogende verlichting en haardpartijen en persoonlijke, kleurrijke kunst maken het genietplaatje vervolgens compleet.

In een luxe keuken anno 2022 combineren interieurarchitecten en keukenontwerpers natuurlijke materialen, zoals natuursteen, hout en staal, waardoor oogstrelende droomplaatjes ontstaan, die uitnodigen om in alle rust te genieten van een ontbijt en een ideale setting zijn voor een onvergetelijke borrelavond met vrienden. Om een luxe keuken van nog meer comfort en gebruikersgemak te voorzien, stemmen ze het ontwerp af op de leefwijze van de bewoners en kiezen ze ook voor luxe apparatuur, zoals stoomovens, royale fornuizen, wijnklimaatkasten en afzuigingen die in de kookplaat zijn verwerkt. Royale eettafels, comfortabele banken en stoelen in de keuken zorgen ervoor dat je de hele avond in de leefruimte kunt verblijven. Omdat de keuken vaak het kloppende hart van de woning is, wordt de leefruimte niet meer in een hoek van de woning achter een muur verstopt. Nee, de keuken mag gezien worden en wordt vaak op de mooiste plek van het huis gesitueerd, van waaruit de bewoners bijvoorbeeld een prachtig zicht hebben op de tuin, de natuurrijke omgeving of de bruisende stad.

Design: Studio Liv, Fotografie: Peter Baas

Naast een van alle comfort en luxe voorziene keuken, kiezen we ook steeds meer voor een luxe badkamer, de plek waar we onze dagen starten en eindigen en even lekker tot rust kunnen komen na een drukke werkdag. Royale regendouches, losstaande baden – vaak voor een raampartij gepositioneerd –, dubbele wastafels, bubbelbaden, zonnedouches en sauna’s bepalen het sfeerbeeld van een hedendaagse luxe badkamer. Waar we vroeger vooral de kleur wit zagen in de badkamer, passen we er nu steeds vaker sfeerverhogende kleuren toe. Om het gevoel van een luxe hotelsuite ook thuis te ervaren, kiezen we er ook steeds vaker voor om de slaapkamer over te laten vloeien in de badkamer, waardoor meer beleving ontstaat in het privédomein.

Design: Duin Interior, Fotografie: Ewoud Rooks

Uiteraard blijft ook de living een belangrijke leefruimte in de woning. Dé plek waar we samen met het gezin of lekker alleen op de bank ploffen en genieten van een lekker drankje en een ontspannende serie of film. Royale banken, sierlijke accessoires, sprankelende verlichting en een verwarmende haardpartij zorgen daar samen voor een prettig sfeerbeeld. Weet je niet hoe je tot een voor jou perfect sfeerbeeld in de living moet komen? Kijk dan eens op sites zoals HOOG.design, waar je volop woonkamerinspiratie op kunt doen. Bepaal welke stijl en uitstraling het beste aansluiten op jouw wensen en creëer – al dan niet met hulp van een creatieve professional – jouw woondroom. Of koop een mooi accessoire, kunststuk of lamp dat als eyecatcher geldt, waardoor de leefruimte aan kracht wint en je blij wordt van je eigen interieur.

Design: Guy de Vos, Fotografie: Peter Baas