Home make-over

Upcycling-tips van Shelly Sterk

Upcycling: dé manier om oude spullen nieuw leven in te blazen. Deze trend draait om het zuiniger omgaan met spullen en daagt je uit om met een klein budget een mooier interieur te creëren. Gooi je oude spullen niet zomaar weg, maar maak er een klusproject van. Hier delen wij de beste tips om direct aan te slag te gaan. Je interieur krijgt binnen no-time een jaloersmakende make-over!

Bij het (her)inrichten van je huis wordt het steeds belangrijker om duurzaam om te gaan met je spullen. Wie lief is voor de planeet, geeft meubels een tweede leven. De upcycling-trend bestaat uit het idee dat je bestaande materialen en spullen op een creatieve manier opknapt. Met kleding wordt dit al veel gedaan, maar meubels zijn hier ook perfect voor. Met een totale restyle kunnen meubels weer jaren mee. Een win-win voor het milieu én voor je portemonnee.

Upcycling-tips

Keuken

Kan jouw keuken wel een frisse nieuwe look gebruiken? Overweeg dan om de kastdeuren te vervangen. Als het frame nog in goede staat is, kun je hier heel wat creativiteit in kwijt. Met een frisse verflaag of nieuwe handgreepjes creëer je een compleet andere look. Durf te kiezen voor een opvallende kleur; denk aan zwart voor een moderne uitstraling of poederroze voor een zachtere look. Een andere makkelijke klus is het verven van de tegels, waardoor je keuken een totaal nieuwe look krijgt!

Oma’s kastje

Geef het oude kastje van je oma een nieuwe kleur en andere knoppen. Maak het af met een tof marmeren blad en je hebt een gloednieuw kastje!

Radiatoren

Van radiatoren kunt echte eyecatchers maken in je interieur! Een oude, roestende radiator steek je met hittebestendige verf in een handomdraai in een nieuw jasje. Kies voor een knalkleur die mooi contrasteert met de muur. Bijvoorbeeld een gele radiator tegen een donkerblauwe muur.

Trap

Ook over de trap wordt niet vaak nagedacht in huis. Met tegeltjes in een leuke print en lik verf tover je de trap om tot een stijlvolle eyecatcher.

Inspiratie

In een reeks nieuwe Karwei-video’s laat presentatrice Shelly Sterk zien hoe je verschillende meubels kunt upcyclen. Shelly gaat langs bij mensen die een oud meubelstuk een frisse uitstraling willen geven en verrast hen met een upcycling-makeover. Elke week verschijnt er een nieuwe aflevering op het YouTubekanaal en de IGTV van Karwei. Bekijk Shelly’s eerste project hier:

Check karwei.nl/upcyclen voor meer tips!