Bloemenparadijs

Vakantie in eigen huis

Het is niet te ontkennen; we hebben allemaal de behoefte om onze koffers te pakken en erop uit te trekken voor een change of scenery. Misschien heb jij binnenkort al een tripje geboekt of moet je nog even wachten, maar die fijne vakantiesferen kun je ook alvast in huis halen met behulp van kleurrijke bloemen en planten. Met een paar tips breng je jouw droomvakantie gewoon naar je eigen huis.

Bloemen hebben de kracht je mee te nemen naar een andere plek door hun geuren en kleuren. Droom je ervan om weer met je voeten in het witte zand op de stranden van Tulum in Mexico te zitten, heerlijke ceviche en taco’s te eten of lekker te verdwijnen in een nieuw boek met een margarita in de hand? Of stond deze zomer die langverwachte reis naar Japan op je planning; de Olympische Spelen bijwonen, verdwalen in de straten van Tokyo, experimenteren met streetfood en het bezoeken van ontelbare mooie tempels.

Er zijn meerdere dingen die jouw doordeweekse dag kunnen omtoveren naar een vakantie-in-eigen-huis-experience. De juiste combinatie van een drankje, muziek, bloemen, planten en mensen zorgt ervoor dat je jouw favoriete bestemming in huis hebt. Een Mexicaans voorbeeld: haal bij je lokale bloemist een prachtig boeket met daarin kleurrijke dahlia’s, crasspedia’s en gerbera’s. Deze in een vaas op tafel, cactus ernaast en een lekker Latin-afspeellijstje op de achtergrond maakt van een doodgewone nacho’s en taco-avond een experience caliente.

Japan in huis halen is net zo makkelijk. Bestel je lievelingssushi, koop een lekkere fles sake, zet een boeket op tafel en een passende plant naast de eettafel. Mooiwatbloemendoen.nl tipt de orchidee als kamerplant en chrysanten en irissen voor in je boeket. En om er echt een feestje van te maken voor jezelf op een zwoele zomeravond; doe je yukata, oftewel de zomerkimono aan!