Stijlvol op pad

3 x de populairste elektrische scooters van het moment

Overweeg jij om een scooter te kopen en zo de drukke autowegen te ontlopen? Dan is dit het moment om voor een elektrisch exemplaar te gaan. Dat is goedkoper dan een die op benzine rijdt en beter voor het milieu. Een e-scooter heeft ook minder onderhoud nodig. Je wilt natuurlijk wel met een mooie scooter voor de dag komen. Hoe kies je nou een goede elektrische scooter? We tippen de drie populairste van het moment.

1. De IVA E-GO S5

De IVA E-GO S5 komt regelmatig uit de bus als de populairste e-scooter en dat is niet voor niets. Deze krachtpatser wordt namelijk aangedreven door een 3000 Watt Bosch motor. Bosch motoren worden vaak gebruikt bij elektrische motorscooters en zijn zeer krachtig. Hierdoor accelereert de bromfiets snel en heeft hij een actieradius van maar liefst 160 kilometer.

Passagiers kunnen ook mee dankzij de uitklapbare voetsteunen. En je hoeft niet bang te zijn dat onverlaten er met deze tweewieler vandoor gaan. Hij heeft namelijk een ingebouwd alarmsysteem. Ondanks het alarmsysteem is het wel verstandig om een extra hangslot te gebruiken en een uitgebreide scooterverzekering af te sluiten.

2. De Senzo Balance

Met de Senzo Balance ga je stijlvol op pad. Er zijn drie verschillende kleuren om uit te kiezen: blauw, zwart en groen. Je kunt hem dus op je eigen smaak aanpassen. Er is zowel een snor-uitrusting met een maximale snelheid van 25 km/u en een met een maximumsnelheid van 45 km/u. Dat laatste is goed nieuws voor de snelheidsduivels onder ons.

Met zo’n snelheid en het grote aantal weggebruikers kan een ongeluk wel in een klein hoekje zitten. Vergeet dus niet om een bromfietsverzekering af te sluiten zodat je bij schade aan je voertuig niet zelf voor de kosten opdraait. Deze scooter heeft een uitneembare lithium-accu zodat je hem overal kunt opladen. Dat duurt ongeveer zeven uur en hoeft pas na ongeveer zeventig kilometer. De 500 watt elektromotor heeft geen wrijving en daardoor nauwelijks slijtage. Er is dus vrijwel geen onderhoud nodig. De Senzo Balance wordt standaard geleverd met een koffer om spullen in op te bergen. Dankzij de uitbreidbare zitting kun je ook passagiers meenemen.

3. Evomaxx E-trend

Elektrische scooters zijn over het algemeen duurder in aanschaf dan benzinevoertuigen. Gelukkig zijn er ook betaalbare elektrische varianten, zoals de Evomaxx E-trend. Dit exemplaar heeft een sterke Bosch motor van 810 Watt, zodat hij snel optrekt en je er makkelijk andere weggebruikers mee inhaalt. Maar doe het wel rustig aan om veilig de wintermaanden door te komen. Hou je wel van een opvallende scooter? De e-scooter is verkrijgbaar in de kleuren Matt Black, Pearl White, Wine Red en Retro Blue. Er zit dus altijd wel een leuke kleur voor je tussen. Met een actieradius van tussen de vijftig en tachtig kilometer kun je er een tijdje mee vooruit voordat je hem weer aan de accu moet leggen. Het is een compact model waardoor hij makkelijk in een camper past. Je kunt er dus ook je vakantiebestemming mee verkennen. De Evomaxx E-trend is een fijne en betrouwbare scooter om mee op pad te gaan.