Agendapunt

Conservatorium hotel en Van Gogh Museum vieren bijzondere tentoonstelling

Kunstliefhebbers opgelet, vanaf 7 oktober viert het Conservatorium hotel samen met het Van Gogh Museum de tentoonstelling die liefhebbers niet mogen missen: Golden Boy Gustav Klimt.

Het Conservatorium hotel, gelegen in het hart van het Amsterdamse museumdistrict, is de perfecte uitvalsbasis voor een verkenning van leven en werk van Klimt en zijn vele inspiratiebronnen. Als goede buren brengen Taiko Cuisine & Bar van 7 tot 23 oktober een driedelig culinair eerbetoon aan deze fascinerende schilder; zij onthalen hun gasten op culinaire en artistieke hoogstandjes in de geest van Klimt.

Geïnspireerd door Klimts gebruik van goud creëerde bar manager Marios Ragkavis met gouden tinctuur een oogverblindende gin cocktail: de Golden Treasure. Hij vertaalde de warme kleuren in het werk van Klimt naar smaken als geroosterde amandel, passievrucht, bergamot, limoen en grapefruit. Elke Golden Treasure cocktail gaat vergezeld van een kaart waarop een schets staat van Roy Tomassen, General Manager van het hotel en kunstenaar.

Naast de cocktail bestaat het culinair eerbetoon uit een hartig gerecht van Hugo Engels, de klassiek Frans geschoolde souschef van Taiko. Engels creëerde de Tree of Life, een zwarte Taiko-style bao bun, beschilderd met koper- en goudtinten, gevuld met umeboshi-pruim, eend en sansho peper en geserveerd met een goud aangestipt Sichuan Tree-of-Life koekje en verse eetbare bloemen.

Een van de beroemdste werken van Klimt is zijn schilderij van Judith. Judith is geïnspireerd op de gelijknamige Joodse vrouw uit de Bijbel die het hoofd van Holofernes afhakt om een einde te maken aan de belegering van haar stad. Klimt plaatst Judith in zijn eigen tijd en verbeeldt haar als een moderne, zelfverzekerde vrouw die afrekent met mannelijke agressie. Het is dit wereldberoemde werk dat patissier Maikel Vet in gedachten had toen hij een zoet gerecht creëerde waarin hij, geïnspireerd door Klimts vormen en patronen, subtiele en elegante smaken zoals amandel en pure chocolade verwerkte.

Dit driedelige culinaire eerbetoon aan Klimt en diens inspiratiebronnen kost € 50,- per persoon en is beschikbaar in Taiko Bar van woensdag tot en met zondag van 17.00 tot 22.00 uur, van 7 tot 23 oktober.