Samen voor Oekraïne

Benefiet: Concert for Peace in Het Concertgebouw

Het Concertgebouw organiseert samen met de Oekraïense pianiste Anna Fedorova en de Russische celliste Maya Fridman een benefietconcert voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne op zondagavond 6 maart. Samen met muzikale vrienden zoals violiste Liza Ferschtman, altvioliste Dana Zemtsov en pianiste Nino Gvetadze treden zij op in de Grote Zaal van Het Concertgebouw. De musici zullen worden begeleid door Camerata RCO. De gehele opbrengst van het concert komt ten goede aan de samenwerkende hulporganisaties onder Giro 555.

De pianiste Anna Fedorova is woonachtig in Amsterdam en treedt regelmatig op in Het Concertgebouw. Haar uitvoeringen van de pianoconcerten van Rachmaninoff zijn wereldberoemd en miljoenen keren bekeken op YouTube. Door juist met de Russische Maya Fridman op te treden wil zij de verbindende kracht van muziek laten zien en oproepen tot vrede. Samen verzamelden zij binnen enkele dagen een grote groep internationale musici die in Nederland wonen. Ensemble Camerata RCO, bestaande uit leden van het Concertgebouworkest, zal de musici begeleiden.

De Grote Zaal van Het Concertgebouw wordt speciaal voor dit concert in kleuren van de Oekraïense vlag belicht. Het concert zal tevens live worden uitgezonden via NPO Radio 4 en NTR TV.

‘Het is onmogelijk in woorden uit te drukken wat ik nu voel. Met mijn Oekraïense en Russische afkomst is deze oorlog een onvoorstelbare nachtmerrie die werkelijkheid is geworden’

Anna Fedorova

Benefiet: Concert for Peace

Zondag 6 maart 20.15 uur
Concertkaarten: € 15 / 30 / 50 / 100 (op de avond zelf zijn extra donaties mogelijk). Bekijk voor meer informatie de website van Het Concertgebouw.

Met dank aan:

De probonomedewerking van alle musici, Interartists, 24Classics, Vanderholst Arts Management, De Vries Artists en Classical NOW!. Dankzij alle hulp is er binnen één week tijd een concert op touw gezet dat live zal worden uitgezonden op Radio 4.