forces for good

Cartier viert de winnaars van het 2024 Cartier Women’s Initiative

Sinds 2006 streeft het Cartier Women’s Initiative ernaar verandering teweeg te brengen door vrouwelijke impact-entrepreneurs te ondersteunen met financieel, sociaal en menselijk kapitaal om hun bedrijf te laten groeien en hun leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen. Dit jaarlijkse internationale ondernemerschapsprogramma staat open voor women-run– en women-owned-businesses uit alle landen en sectoren die streven naar het maken van een duurzame impact op sociaal- en/of milieugebied. Op 22 mei vierde Cartier de winnaars van 2024 in Shenzhen, China.

Het thema van het Cartier Women’s Initiative van dit jaar, Forces for Good, weerspiegelt de ambitie van het programma om zijn bereik te vergroten en een rechtvaardigere wereld te stimuleren. Het benadrukt het belang van collectieve actie om verandering ten goede teweeg te brengen. De Cartier Women’s Initiative Awards Ceremony, gepresenteerd door schrijfster en gendergelijkheidskampioen Sandi Toksvig, opende met een suggestief optreden van de dansafdeling van het Zhejiang Conservatory of Music. Door het thema van het Cartier Women’s Initiative van dit jaar te echoën, zorgde het ensemble voor een aangrijpende reflectie op de kracht van eenheid. De avond ging verder met een gesprek met Cyrille Vigneron, CEO en President van Cartier, die aangaf hoe trots het Maison is om deze levendige gemeenschap van changemakers te blijven steunen om zo de collectieve impact te vermenigvuldigen en bevestigde nogmaals Cartiers diepe overtuiging dat wanneer vrouwen floreren, de mensheid floreert.

De ceremonie verwelkomde ook gewaardeerde eregasten: Karlie Kloss, supermodel, ondernemer en filantroop, naast Guo Jingjing, Olympisch duikkampioen, voorvechter van openbaar welzijn en milieubescherming. Als katalysatoren voor verandering bespraken ze hun visie op gendergelijkheid en benadrukten ze het belang van inclusie om iedereen in staat te stellen zijn potentieel te realiseren.

LEES OOK: DRIE VROUWELIJKE ONDERNEMERS OVER DE KRACHT VAN IMPACT MAKEN

De ceremonie werd afgesloten met de bekendmaking van de eerste, tweede en derde prijswinnaars in 11 categorieën, waaronder 9 regionale prijzen en 2 thematische prijzen: de “Science & Technology Pioneer Award”, geïntroduceerd in 2021, en de “Diversity, Equity & Inclusion Award”, ingehuldigd in 2023. De zaal was gevuld met vooraanstaande leiders, hoofden van non-profitorganisaties en vertegenwoordigers van internationale instanties, die allemaal stonden te popelen om samen te werken en actie te ondernemen. Samen met de prijswinnaars die die avond werden gevierd, belichaamden zij die “Krachten voor het Goede”, wier creativiteit en vastberadenheid hoop geven op een betere toekomst voor de komende generaties.