Ben jij een vrouwelijke changemaker?

Cartier Women’s Initiative opent inschrijvingen

Vrouwelijke impact-entrepreneurs over de hele wereld kunnen zich vanaf vandaag aanmelden. Sinds 2006 streeft het Cartier Women’s Initiative ernaar verandering teweeg te brengen door vrouwelijke impact-entrepreneurs te ondersteunen met financieel, sociaal en menselijk kapitaal om hun bedrijf te laten groeien en hun leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen. Dit jaarlijkse, internationale ondernemerschapsprogramma staat open voor women-run en women-owned businesses uit alle landen en sectoren die streven naar een duurzame impact op sociaal- en/of milieugebied. 

Het Cartier Women’s Initiative, dat in 2006 werd gelanceerd, heeft sindsdien 262 vrouwelijke changemakers gesteund uit 62 landen en heeft in totaal $6.440.000 (ongeveer €6.178.085) aan subsidies toegekend ter ondersteuning van hun bedrijven, allen gedreven door een gemeenschappelijk doel: het oplossen van de meest dringende Global Challenges. Na de viering van het vijftienjarig bestaan op Internationale Vrouwendag tijdens The World Expo in Dubai afgelopen maart, is het Cartier Women’s Initiative op zoek gegaan naar manieren om de kansen van het Initiative uit te breiden voor meer impact-entrepreneurs en ervoor te zorgen dat het programma meegroeit met nieuwe ontwikkelingen in de huidige tijdsgeest. Voor de editie van 2023 wordt het programma dan ook uitgebreid met nieuwe Regional en Thematic Awards. 

Regional Awards; het representeren van 9 regio’s

Om de impact van het programma verder te vergroten en de steun aan verschillende regio’s te verfijnen, wordt het programma uitgebreid met twee nieuwe, regionale categorieën: Francophone Sub-Saharan Afrika en Oceanië. Uit elk van de nu negen regio’s zullen drie kandidaten worden geselecteerd. Dit betekent dat in april 2023, 27 kandidaten uit negen regio’s over de hele wereld worden bekendgemaakt. De regio’s bestaan nu uit; Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, Noord-Amerika, Europa, Franstalig Sub-Saharisch Afrika, Engelstalig en Lusofoon Afrika, Midden-Oosten en Noord-Afrika, Oost-Azië, Zuid-Azië en Centraal-Azië, en Oceanië.

Thematic Awards; de lancering van een Diversity, Equity and Inclusion Award

Naast de in 2021 gelanceerde prijs Science & Technology Pioneer Award wordt een Diversity, Equity and Inclusion Award gelanceerd om oplossingen op het gebied van ondernemerschap aan te moedigen die bedoeld zijn om de kloof te dichten tussen de toegang, het succes of de kansen voor gemeenschappen die ondervertegenwoordigd of achtergesteld zijn. Terwijl de andere awards van het Cartier Women’s Initiative gericht zijn op de ondersteuning van vrouwen, staat deze pilot award open voor alle genders. Er zullen drie kandidaten worden geselecteerd voor elk van deze twee awards. In april 2023 zullen dus zes fellows worden bekendgemaakt. Voor zowel de regionale als de thematische awards is het selectieproces verdeeld in twee fasen: 

  • Fase 1 (april 2023): de top drie kandidaten voor de awards wordt bekendgemaakt 
  • Fase 2 (mei 2023): de jury selecteert de winnaars van de eerste, tweede en derde plaats, deze worden bekendgemaakt tijdens de Cartier Women’s Initiative Awards ceremony

De genomineerde op de eerste plaats gaat naar huis met een beurs van 100.000 dollar, de genomineerden op de tweede en derde plaats zullen een beurs van 60.000 en 30.000 dollar in ontvangst nemen. Tenslotte zullen de 33 geselecteerde kandidaten (27 Regional Awardees en 6 Thematic Awardees) allemaal profiteren van op maat gemaakte begeleiding en coaching, zichtbaarheid in de media, mogelijkheden om te netwerken en een persoonlijk INSEAD Social Entrepreneurship Program en/of INSEAD Executive Education Program. 

Vrouwelijke impact-entrepreneurs over de hele wereld kunnen zich vanaf 16 mei 2022 tot en met 30 juni 2022 om 14.00 uur (CEST) aanmelden op de Cartier Women’s Initiative-website; klik hier!