Het is dino-tijd!

De leukste thuisactiviteiten waarmee je de natuur en dino’s in huis haalt!

Naturalis in Leiden is dé ontmoetingsplek voor iedereen die meer wilt weten van de natuur nu en vroeger. De Dinotijd-zaal in Naturalis is voor veel bezoekers het hoogtepunt van het museum. Hier staat namelijk het kroonjuweel van Naturalis in de spotlights: T. rex Trix. Trix en tijdgenoten en andere oerreptielen maken de spectaculaire Dinotijd-zaal compleet. Nu het museum (tijdelijk) dicht is en we vaker met de kinderen thuis zijn, staat een fysiek uitje naar Naturalis even op hold. Jammer, want kinderen leren hier veel van. Niet getreurd! Naturalis heeft heel leuke (online) thuisactiviteiten die je met het hele gezin kunt doen, inclusief creatieve en inspirerende dino-opdrachten en spellen.

Tijdens een virtueel bezoek aan Naturalis krijg je een rondleiding van niemand minder dan Freek Vonk! Via de (gratis) Naturalis museumapp vertelt de avonturier jou alles over zijn favorieten. Alsof je naast hem door het museum loopt. Waanzinnig!

Haal T. rex Trix gewoon in huis

Met Naturalis ontdek je de natuur ook gewoon thuis. Via de site van Naturalis download je bijvoorbeeld gratis het dino-ontdekblad en ga je thuis aan de slag om te kijken of Trix – die twaalf meter lang is – wel in jouw huis past. Organiseer een dino-speurtocht in huis of de buurt, maak spannende dino-sporen met stoepkrijt in de straat of verstop dino-eieren. Knutsel je eigen dino met het dino-onderdelenblad of maak Trix na met de gratis Trix bouwplaat. Speel het Dino kwartet met je vrienden of maak je ouders in met het Dino memospel. Ook leuk om te geven of krijgen zijn de twee dino-bouwpakketten van Naturalis. Beide verkrijgbaar via de online museumwinkel van Naturalis.

Intelligent door dino’s

Is jouw kind tussen de twee en zes jaar en zo’n grote fascinatie voor dinosaurussen, dat hij/zij/die zelfs de namen, voeding en habitat van deze prehistorische dieren weet te onderscheiden? Dan kan dit volgens een onderzoek uitgevoerd in 2008 wijzen op een teken van bovengemiddelde intelligentie. De passie voor dinosaurussen helpt kinderen meer doorzettingsvermogen, kennis en aandacht te ontwikkelen en het vermogen om informatie te verzamelen en te verwerken.