Dat wordt genieten met Pasen!
Drie recepten voor een heerlijk en gezond paasontbijt
Het eerste weekend van april is het alweer zover: Pasen! Een mooie dag om heerlijk uit te slapen, met de kinderen eitjes te zoeken in de tuin en rustig te ontbijten. Tijdens het paasontbijt worden vaak de eerste chocolade paaseitjes al opgesmikkeld. Maar misschien ben jij wel toe aan wat gezondere ontbijtopties. Wij helpen je uit de brand met 3 heerlijke en gezonde paasontbijtrecepten die zeker in de smaak gaan vallen. Bekijk hieronder hoe je ze maakt!
1) Smoothie spinazie avocado
4 personen | 281 kcal p.p. | 5 min.

Benodigdheden
- 2 avocado’s
- 75 gram gewassen spinazie
- 2 bananen
- 500 milliliter verse sinaasappelsap
- Blender
Bereiding
Pel de bananen en verwijder de schil en pit van de avocado’s. Pak de blender en doe het fruit samen met de spinazie in de blender. Schenk vervolgens het sinaasappelsap erbij. Controleer de deksel van de blender en pureer het tot een romige smoothie.
2) Scrambled tofu met gebakken groenten en harissa
4 personen | 216 kcal p.p. | 20 min

Benodigdheden
- 2 uien
- 250 gram champignons
- 250 gram tofu (biologisch)
- 4 tomaten
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gemalen komijn
- 2 eetlepels harissa
- 2 takjes peterselie
- Keukenpapier
Bereiding
Verhit een koekenpan met de helft van de olie. Snijd de uien en fruit ze 5 minuten aan. Voeg de champignons toe en bak voor nog eens 5 minuten. Snijd de tofu in stukjes van net geen centimeter en dep het goed droog. Pak een tweede koekenpan en bak de tofu in de rest van de olijfolie voor 8 minuten. Snijd de tomaten, schep deze door de champignons en bak het voor 5 minuten. Voeg de komijn toe aan de tofu, roer goed door en bak nog voor 1 minuut. Schep de groenten en tofu op een mooi bord en maak het geheel af met harissa en peterselie.
3) Kleurige eimuffins
4 personen | 101 kcal p.p. | 40 minuten

Benodigdheden
- 75 gram diepvries tuinerwten
- 1 rode paprika
- 50 gram belegen geitenkaas
- 25 gram chorizo
- 2 bosuitjes
- 7,5 gram dille
- 50 gram gerookte zalm
- 9 eieren
- peper
- 12 papieren cakevormpjes
- 1 muffinvorm met 12 holtes
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Plaats de papieren vormpjes in de muffinvorm. Snijd de paprika, geitenkaas en chorizo in kleine blokjes, de bosui en zalm in kleine stukjes. Houdt wat zalm apart. Verdeel 2 eetlepels van de paprika samen met de erwten en de kaas over 4 muffinvormpjes. De rest van de paprika kan met de chorizo in volgende 4 vormpjes. Meng de zalm met de dille en bosui. verdeel over de overgebleven vormpjes. Klop de eieren en breng op smaak met peper. Giet het over de andere ingrediënten in de vormpjes. Plaats de muffinvorm in de oven en bak voor 20 tot 25 minuten. Garneer de 4 zalmmuffins met de overgebleven zalm en serveer de muffins warm.
Pasen is een mooi moment om met je familie door te brengen en samen te genieten van een heerlijk paasontbijt. Met deze drie recepten zet je niet alleen iets heerlijks maar ook gezonds op tafel. Zo kun je met een gerust hart dat extra paaseitje eten.
Meer inspiratie opdoen? Check dan eens deze heerlijke paasontbijtjes!