Pulitzer Amsterdam met modeontwerper Claes Iversen

Een spectaculaire couturekerstboom

Deze feestelijke decembermaand werkt hotel Pulitzer Amsterdam samen met de beroemde Deense modeontwerper Claes Iversen, wiens ontwerpen worden gedragen door onder andere koningin Máxima, Lieke van Lexmond en Chantal Janzen, om één van de grootste buitenkerstbomen van Amsterdam te ontwerpen.

De indrukwekkende boom is meer dan tien meter hoog en voor de decoratie maakt hij gebruik van unieke materialen als acrylaat in combinatie met zijn kenmerkende moderne ontwerp. Het resultaat is een gedurfde, maar elegante en feestelijke kerstboom. Iversen zijn inspiratie voor het ontwerp van de boom kwam van zijn eerdere ontworpen couturestukken, waarbij hij elementen van vorige jurken gebruikte om de felgekleurde strikken en grote ringen te creëren die de boom helemaal bedekken.

Zowel het historische hotel als de talentvolle ontwerper staan erom bekend om in interieur en ontwerptraditioneel vakmanschap te combineren met hedendaags design, waardoor de samenwerking tussen Pulitzer Amsterdam en Iversen een natuurlijke match is. Kerstmis is favoriet bij Iversen wat maakt dat de ontwerper enorm verheugd was om gevraagd te worden voor deze bijzondere uitdaging.

‘Een boom moet voor mij altijd iets magisch bevatten – het moet het kind in je naar boven halen. Het lijkt veel op couture: iets dat ons ontroert en aanvoelt als een levende droom. Er zijn geen grenzen aan het versieren van een boom, alles mag en alles is mogelijk’

Iversen

Bij het maken van deze spectaculaire kerstboom vond Iversen de grootste uitdaging het creëren van ornamenten die geschikt waren voor buitengebruik en het werken met de enorme omvang van de boom. Hij vertelt: ‘De kleur die ik heb gekozen is een kleur die ik graag gebruik in velen van mijn collecties. Gelukkig was Pulitzer meteen enthousiast over mijn keuze. Ik hoop dat veel mensen Pulitzer Amsterdam zullen bezoeken om de boom te komen bekijken.’

Het iconische Pulitzer Amsterdam is een vijfsterrenhotel met 225 kamers, een rustgevende binnentuin en een authentiek restaurant en bar die de lokale smaken omarmen. Meer dan vijftig kamers van het hotel hebben uniek uitzicht op de door Iversen ontworpen Pulitzerkerstboom. De boom is genesteld in het hart van de Pulitzers Winter Garden, waar zowel gasten als bezoekers de hele dag kunnen genieten van feestelijke hapjes en warme dranken onder heaters en dekens, terwijl zij genieten van het uitzicht op de kerstboom.

De video-onthulling door Claes Iversen