Heavens hotel Hoorn

Hemels slapen en dineren in Hoorn

Na een verbouwing van bijna 3 jaar is het 4-sterren boetiekhotel Heavens Hotel Hoorn met 43 kamers en Restaurant The Saint geopend in De Grote Kerk in Hoorn. Binnen de karakteristieke contouren van dit rijksmonument uit 1883 wanen gasten zich in de zevende hemel met het unieke en hedendaagse design en eigentijdse service op historische bodem.

Heavens Hotel

Als gast wordt je verwelkomd in een van de 43 kamers, waarvan 15 suites, variërend van 20 tot 39 m2, omgeven met kerkelijke details. De originele hoge gewelven van de kerk, de vloeren van marmer en de trappen met klassieke leuning laten Heavens Hotel tot leven komen. Elke hotelkamer is uniek en beschikt over een rijk kleurenpalet; van terra, honey, clay en aubergine tot rich blue, gecombineerd met goud, hout, en steen. Warme kleuren en zachte materialen komen samen in het originele decor vol siermetselwerk, pilaren, boogvormige kozijnen, kerkramen en glas-in-lood. Samen met het gebruik van meubels en accessoires van onder andere Pols Potten, HK Living en Ferm Living, creëert dit een rijke, elegante sfeer. De architecten van Hylkema Erfgoed – specifiek opgeleid in de omgang met monumentaal vastgoed – zijn verantwoordelijk voor het ontwerp, het Haarlemse Hinabaay voor de interieurs.

De kerk zelf is al uniek, daarbij staat deze in het hart van havenstad Hoorn waar je de invloeden van de Gouden Eeuw kunt proeven. Dat rijke gevoel brengen we terug met een kleurexplosie die op chique wijze in het interieur is verwerkt.

Audry van de Merwe, General Manager van Dutchen, de Operator van Heavens Hotel

The Saint Food & Wine

Op de begane grond combineert restaurant The Saint hemelse smaken met lokale producten. Het restaurant beschikt over 230 zitplaatsen binnen en buiten op het terras. De karakteristieke kerkelijke details zijn ook in het gehele restaurant terug te vinden zoals togen, glas-in-lood, nisjes en grote bogen. Heineken Interieur Design, heeft met onder andere de eye-catcher van het restaurant, de grote bar die centraal gelegen is in het midden van de kruiskerk, de unieke kenmerken en het moderne en knusse decor laten samenkomen.

Geweldig dat ik de traditie van een Franse brasserie bij The Saint voort mag zetten, die had Hoorn nog niet. Denk aan Franse klassiekers van topkwaliteit, zoals een steak tartare of boeuf bourguignon. In onze gerechten verwerken we veelal ingrediënten van lokale ondernemers. Dat geeft veel vrijheid om onze gasten steeds opnieuw te verrassen

Chefkok Christian Hooiveld

Bekijk voor meer informatie www.heavenshotelhoorn.com