Het nieuwe hybride werken

Hierom maakt een flexplek je creatiever

Van start-ups tot midden- en kleinbedrijf en zelfs multinationals: flexplekken zijn voor steeds meer bedrijven dé oplossing om te groeien. Het is niet alleen een goede manier om onderscheidend te zijn ten opzichte van concurrentie, maar het heeft ook een positieve invloed op de creativiteit. Mindspace deelt waarom hun huurders creatiever zijn dan ooit. 

Je herkent het vast: je breekt al een tijd je hoofd over een zakelijk vraagstuk, maar na een kort, casual gesprek ontstaat het gouden idee. Door de verscheidenheid aan medewerkers en ondernemers bij een flexplek, ben je er zeker van dat er altijd inspirerende mensen in je buurt zijn. Zo kan een kort gesprek in de lift al de voedingsbodem zijn voor een goed idee.

Een inspirerende werkruimte

De flexplekken van Mindspace zijn bewust ingericht om het creatieve proces te stimuleren. Je vindt er ruimtes in verschillende, unieke stijlen. Zo staat de Mindspacelocatie aan de Herengracht op de erfgoedlijst van UNESCO, beschikken alle locaties over rustige tuinen om te relaxen en hangen er op de drie locaties in Amsterdam en op de locatie in Utrecht kunstwerken van lokale artiesten. De werkplekken bieden je de mogelijkheid om je volledig af te sluiten of om juist geïnspireerd te raken in de open lounges.

Beweging stimuleert creatief denken

‘Op het moment dat mijn benen in beweging komen, komen mijn gedachten op gang.’ Dit is een veel herhaalde quote van de 19e-eeuwse filosoof Henry David Thoreau. De Amerikaan loste blokkades in zijn denken op door te wandelen. Jaren later hebben wetenschappers vastgesteld dat bewegen daadwerkelijk effect heeft op de hersenen en de creativiteit van de mens. Daarom biedt Mindspace verschillende yoga- en pilateslessen aan. Zo maken leden geestelijk ruimte voor nieuwe ideeën.

Creativiteit door mentale ruimte

‘We zien de momenten waarop we even niets te doen hebben als nutteloos, maar in feite zijn het “archiveringsmomenten”. Wanneer we niets doen, zijn we eigenlijk bezig alle informatie te verwerken. En dat is het moment waarop we de meest creatieve ideeën krijgen,’ aldus Theo Compernolle, neuropsychiater en key-note speaker. Kortom: creativiteit ontstaat wanneer er mentale ruimte is. Mindspace is servicegericht en neemt de praktische zaken voor huurders uit handen. Zo is je laptop het enige waar je als flexplekhuurder aan moet denken en blijft er genoeg tijd over om creativiteit te laten stromen.

Inspiratie door verschillende locaties

Men raakt vaak geïnspireerd in een nieuw land door bijvoorbeeld het verschil in cultuur, mentaliteit en de architectuur. Daarom komen ondernemers na een reis vaak terug vol nieuwe ideeën. Met het Global Membership van Mindspace kunnen leden op elke locatie over de hele wereld werken. Zo wissel je het kantoor in bijvoorbeeld Washington DC moeiteloos af met locaties in Londen, Utrecht of Amsterdam.

Je vindt Mindspace in Nederland op de locatie Mindspace Dam (Nieuwezijds Voorburgwal 162, Amsterdam), Mindspace House (Nieuwezijds Voorburgwal 296-298, Amsterdam), Herengracht (Herengracht 168, Amsterdam) en Nicolaas Beetsstraat (Nicolaas Beetsstraat 216-222, Utrecht). Je huurt al een werkplek voor €25 per dag.