one makes the difference

Illy & sustainability

illycaffè, de wereldleider in duurzame koffie van hoge kwaliteit, biedt een breed scala aan keuzes, om aan de meest uiteenlopende smaken te voldoen. Bij illy-producten draait alles om kunst, design en verwennerij, terwijl ze duurzaam en compromisloos van kwaliteit zijn. Wij laten je kennismaken met illy en de grote waarde die zij hechten aan duurzaamheid.

illy zet zich ervoor in hun koffie in elke fase economisch, ecologisch en sociaal duurzaam te maken. Zo kiezen ze voor het gebruik van duurzame verpakkingen en materialen en onderhouden ze warme langetermijnrelaties met producenten en leveranciers. Bij het produceren van de koffie houden ze oog voor ecologische duurzaamheid en respect voor het ecosysteem, zoals de duurzame gewassen bij de koffieboeren. Zelfs de koffiemachines dragen bij aan de ecologische duurzaamheid. Lees hier alles over de duurzame projecten waar illy aan bijdraagt. Deze en verschillende andere initiatieven hebben een bijdrage geleverd aan het toekennen van het B Corp-certificaat aan illy. Een B Corp is een bedrijf dat zakendoet op een manier die positieve effecten op het milieu, gebieden en mensen heeft. En wees eens eerlijk, nu je dit weet geniet je toch meer van je koffie in de ochtend?

Meest ethische bedrijf

Door Ethisphere, een wereldleider in het definiëren en bevorderen van de normen van ethische bedrijfspraktijken, is illycaffé verkozen tot een van 2022 World’s Most Ethical Companies. Duurzaamheid is altijd een van de belangrijkste operationele principes van illycaffè geweest. illy berust haar duurzame principes op de directe relaties met leveranciers. De beste telers van Arabica worden geselecteerd om rechtstreeks mee samen te werken. Hierna worden kennis en expertise overgedragen naar de telers, ze trainen in de Università del Caffè (UdC) van illycaffè; en zorgen voor duurzame, hoogwaardige productie met respect voor het milieu door in de koffievelden met gespecialiseerde landbouwkundigen te werken.

Extra duurzame modellen

illy easy white

Snel en gemakkelijk koffie zetten wordt duurzaam dankzij illy easy, de supercompacte espresso-machine waarmee je thuis de tijdloze E.S.E. (Easy Serving Espresso) pods kunt gebruiken, met de perfecte dosis koffie tussen twee lagen filterpapier, gecertificeerd composteerbaar. Het minimalistische ontwerp en de zachte lijnen van illy easy, nu ook verkrijgbaar in wit, versterken de veelzijdigheid van deze machine, die zowel espresso als lange koffie zet op een schone, duurzame en afvalvrije manier.
Verkrijgbaar in illy rood, zwart, en nu ook in het wit.

€129

Duurzaamheid en design

De X1 Anniversary (Eco Mode) is de nieuwe koffiemachine met het Iperespresso capsulesysteem. Het is een icoon, zowel voor zijn ontwerp – van Luca Trazzi – als voor zijn technologie, die is ontwikkeld om het beste van illy koffie te bieden, met het oog op milieuduurzaamheid en snelheid van gebruik. Dankzij de snelle verwarmingstechnologie is de X1 altijd klaar voor gebruik – u hoeft niet te wachten tot hij is opgewarmd – en hij bespaart veel energie dankzij de automatische stand-by modus na elk gebruik, waardoor de impact op het milieu tot een minimum wordt beperkt.

Vanaf €649,-