Miss Universe

Julia Sinning vertegenwoordigt Nederland in de 70e Miss Universe Competitie

Aanstaande zondag 12 december wordt Nederland vertegenwoordigd door Miss Nederland 2021 Julia Sinning in Eilat, Israël, bij de grootste Missverkiezing van de wereld.

De 25-jarige Miss Nederland stapte nog net voordat de grenzen op slot gingen op het vliegtuig naar Israël. Door de coronapandemie was het dus nog even spannend, maar de spetterende show met (76 in totaal) inspirerende vrouwen van over de hele wereld zal gehouden worden op 12 december, in een speciaal voor Miss Univese gebouwd complex, te Eilat Port. De drie uur durende show zal worden uitgezonden om 8 PM ET (13 december 1.00 uur NL-tijd) op het Amerikaanse tv-netwerk FOX en het Spaanstalige netwerk Telemundo. Check voor updates de Facebook en/of Instagram van Miss Nederland.

Preliminary Competition & National Costume

Zowel de Preliminary Competition als de National Costume Show zijn via een livestream te volgen op het YouTubekanaal van Miss Universe. Vooral tijdens deze shows kunnen we onze Miss Nederland goed zien rocken op het grote Miss Universepodium.

Op 10 december 7 PM (18:00 uur NL-tijd) vindt de Preliminary Competition plaats. De belangrijke voorronde waarin de jury alvast bekijkt wie er in de eventuele top 16 zal komen. In de competitie zullen de welbekende swimwear- en galaronde getoond worden door alle kandidaten. Net als de National Costume Show, en natuurlijk de officiële finale, is dit een zeer populaire show onder een half miljard wereldburgers.

Aansluitend op de Preliminary Competition vindt de National Costume show plaats, waarin Julia haar prachtige, zelfbedachte nationaal kostuum – ontworpen door de Thaise ontwerpster Miss Pearl Couture – aan de wereld zal laten zien. Het National Costume van Julia gaat over krachtige vrouwen. Vrouwen zijn sterk, krachtig en kampioenen. Met name onze Nederlandse sportvrouwen mogen wel eens in het zonnetje gezet worden. Gekleed in het goud door de hoeveelheid gouden medailles die ze hebben gewonnen en natuurlijk oranje, de kleur van Nederland. Julia vertegenwoordigt straks op een prachtige manier ons land en eert hiermee onder andere vier Nederlandse sportheldinnen: Lidewij Welten, Sifan Hassan, Lieke Martens en Antoinette de Jong.