My golden lifestyle rules

Dani Jašarević

Dani Jašarević is ondernemer, NLP Master Coach en mede-eigenaresse van het coachingsplatform Fitmind Academy, gespecialiseerd in energiemanagement en innerlijke transformaties. Ze is ook eigenaresse van holistisch centrum Studio 22 en streeft voor vrouwelijk leiderschap op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Gezondheid kreeg voor haar een andere definitie nadat zij in een burnout terechtkwam na een zwaar IVF-traject en zwanger werd van dochter Megan. Megan (8) heeft Cystic Fibrosis, een zeer ernstige en ongeneeslijke longziekte.

Heal your body, heal your soul. Ik geloof dat alles energie is en dat alles op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau met elkaar is verbonden. Wie je bent, wat je doet, wat je denkt en hoe je je voelt en is een reflectie van jouw energieniveau. Het mooie is, hier heb je invloed op. Hoe meer je in verbinding staat met je lichaam, hoe meer je voelt wat je nodig hebt en daarnaar handelt. De verbinding met mijn lichaam is mijn navigatie en is de basis waar ik altijd weer naar terugschakel.

Your mind doesn’t need to be controlled, your mind needs to be liberated. Veel mensen zitten te veel in hun hoofd met als gevolg dat ze mentaal moe zijn en niet goed kunnen voelen. We denken dat we controle over onze mind hebben, maar als je in je hoofd blijft leven dan heeft je mind de controle over jou. De enige manier om meesterschap over je mind te krijgen is door er juist uit te komen. De oplossingen vind je dus niet in het denken maar in het voelen. Ik gebruik meditatie als tool om uit mijn hoofd te komen en diep te landen in mijn lichaam. Dit heeft de manier waarop ik het leven beleef zo positief veranderd. Ik kan veel makkelijker uitzoomen en loslaten en de rust terug in mijn lichaam brengen.

Aandacht met aandacht. Ik ben een groot fan van slow living. Door te voelen, bewust stil te staan, te vertragen en alles met aandacht en vol overgave te benaderen kom je uit de automatische piloot van het leven en ga je elk moment volop beleven. Je creëert ruimte om rust, dankbaarheid, vertrouwen en liefde weer diep te voelen en te ervaren. Als de ziekte van Megan heeft me een ding geleerd heeft is dat het moment het enige is wat we echt hebben. Gisteren is geweest en morgen is er nog niet. Het enige wat we echt hebben is nu. 

Keep them vibes high. We zijn vaak niet moe omdat we te veel doen, we zijn moe omdat we te weinig doen wat ons hart tot leven brengt. Ik zie het zoveel om me heen en in mijn werk. We geven continu energie weg aan dingen die ons niet verrijken. We gunnen onszelf de ruimte niet om op te laden, terwijl daar onze grootste levensvreugde zit. Als ik mijn eigen geluk en energie op nummer 1 zet, dan ben ik de moeder voor Megan die ik wil dat zij ziet. Hier zit juist mijn kracht. Hoe hoger je energie hoe krachtiger je wordt in alles wie je bent en wat je doet.

Worship your femenine energy. Als vrouwen zich gaan verbinden met hun sensualiteit en innerlijke kracht dan gebeurt er iets magisch. Dan creëren we vanuit liefde en respect. Hoe meer wij onze vrouwelijke energie in harmonie brengen met onze mannelijke energie, hoe meer we onszelf en de wereld helen. Daarom is dit al jaren mijn levensmissie want hoe zelfbewuster je wordt, hoe meer je gaat leven vanuit liefde naar jezelf en naar anderen. Vrouwelijke leiderschap staat voor mij als gelijkheid creëren tussen alles wat leeft en dierbaar is. Gelijkheid in hoe we ons vanbinnen voelen en vanbuiten leven en dit vanuit zachtheid benaderen.

Kinderen zijn onze leermeesters. Megan is mijn spiegel en mijn grootste leermeester. Zij reageert op mijn gemoedstoestand en als de energie niet goed voelt, dan betekent het vaak dat ik iets in mijn energie mag veranderen. Kinderen staan nog zo in verbinding met zichzelf, maar naarmate ze ouder worden, wordt dat ze afgeleerd en moeten ze zich gedragen volgens de verwachtingen van de buitenwereld. Terwijl daar juist hun grootste kracht zit. Zo ontleren we ze om te vertrouwen op hun eigen keuzes en hun eigen identiteit. Kinderen uiten zich precies zoals ze zich voelen en ze mogen juist leren dat alles wat ze voelen, er mag zijn. 

Ik heb geleerd dat je de kunst van een stabiele basis niet vindt in alles wat je hebt, maar in wie je bent. Hoe meer je loslaat hoe je denkt dat je leven moet zijn, hoe makkelijker het wordt om mee te flowen met de stroom van het leven. Zekerheid is in mijn ogen niets dan een illusie. Ik sta er zelfs zo in, dat als morgen alles wegvalt wat ik heb, ik in staat ben om weer opnieuw te beginnen op welke manier dan ook. Omdat ik voel dat ik altijd op mezelf kan bouwen. Hoe meer je onthecht van die zekerheid, hoe vrijer je leven wordt.

Je hebt altijd een keuze. Als je geen controle hebt over wat er gebeurt, beheers dan de manier hoe je reageert op wat er gebeurt. In alles wat je overkomt zit een les en dat heeft me geleerd om altijd te kijken naar wat een situatie me brengt in plaats van wat een situatie me ontneemt. Dit is een hele fijne manier van leven want dit zorgt ervoor dat ik altijd keuzes maak die me verder brengen. Dit betekent niet dat ik niet baal, boos of verdrietig ben. Dit betekent dat ik ondanks wat ik voel, in het vertrouwen kan blijven dat het altijd weer goed komt.

Omarm je donker en licht. Hoe accepteer je jezelf in een wereld die schuilt achter ideaalbeelden? Zelfacceptatie vind je niet in de wereld om je heen maar in het omarmen van de waarheid in jezelf. Het heeft dus volledig betrekking op alles wat in jou zit, in het toelaten van alle delen in jezelf. Je shadow self en je higher self. Oftewel je donker en je licht. We willen ons zoveel mogelijk goed en gelukkig voelen. Verdriet en pijn stoppen we het liefste weg. Maar als je je shadow self, deze donkere delen in jezelf, niet omarmt zal je ook nooit volledig in je eigen licht kunnen gaan staan. Het een kan niet zonder het ander.

Higher self over ego. Voor mij betekent spiritualiteit: verbinden met de kern van wie we echt vanbinnen zijn. Dit staat los van religies, of van alles wat bedacht is door het ego en waar een verdienmodel aan vast zit 😉 Ik geloof dat we allemaal met elkaar zijn verbonden en dat we allemaal een rol spelen om de wereld beter te maken. Als je weet waar je vanuit je hart voor staat dan is geen berg te hoog en geen droom te groot. Vind jouw rol, jouw boodschap aan de wereld en je vindt jouw betekenis van dit leven. Wat heb jij te geven aan de wereld? Waar raak jij vervuld van? Verbind je daar elke dag mee en het Universum zal je hierin leiden.’