waar je wil uitgaan als dertiger

SHU: de eerste high energy cocktailclub in Amsterdam

In een zijstraatje, midden in de drukte van het centrum van Amsterdam bevindt zich de Handboogstraat. Vanaf eind mei zal op nummer 15 SHU te vinden zijn. Vernoemd naar de eenheid waarmee spiciness gemeten wordt, oftewel de Scoville Heat Units. De oprichters misten als begin dertigers een volwassen uitgaansplek, een plek tussen een (cocktail)bar en een nachtclub in, waar een doelgroep vanaf 25 jaar terecht kan. SHU belooft een flinke dosis spice aan het Amsterdamse nachtleven toe te voegen, als eerste high energy cocktailclub van de stad!

Zodra je nummer 15 binnenstapt, ontdek je een plek met internationale allure. Waar het voelt alsof je thuiskomt bij een verre vriend. Een verre vriend met een feilloos gevoel voor stijl welteverstaan. Het interieur is warm, luxe en bovenal smaakvol, door het gebruik van verschillende houtsoorten, marmer en messing. De eerste chique bar is omringd door comfortabele en uitnodigende zitjes. Wanneer je verder loopt, ontdek je na de DJ booth een hogere, open ruimte met de tweede bar. De perfecte plek om volop te borrelen en te dansen. Ten slotte is er nog een derde ruimte te ontdekken, waar je je in intieme sfeer terug kunt trekken in de lounge-area onder het genot van een steengoede cocktail. 

LEES OOK: NET OPEN: THE SIREN

Entree Beste Bartender

Over de cocktails gesproken, daarvoor heeft SHU één van de beste bar managers ingeschakeld, namelijk Stefan Sumual. Stefan heeft al vele prijzen op zijn naam staan, zoals die van Entree Beste Bartender in 2022 en heeft zijn ervaring opgedaan op plekken als de Butcher en Feijoa. Als High Energy Cocktail Club, zijn de cocktails vanzelfsprekend een belangrijk onderdeel. Stefan heeft een spannende kaart met unieke cocktails samengesteld en ook alle klassiekers zijn verkrijgbaar. De cocktails zijn de gehele avond en nacht te bestellen. Met twee bars en bartenders in overvloed zal SHU een hoog serviceniveau bereiken.

House, disco en een vleugje funk

De energie binnen de club zal mede ontstaan door de muziek die dagelijks wordt verzorgd door gerenommeerde DJ’s. Er zal een mix worden gedraaid van (deep)house en disco met een vleugje funk. SHU programmeert voornamelijk zelf maar zal af en toe met een selecte groep organisatoren samenwerken en niche feesten hosten.

SHU wordt de high-end plek waar je wil uitgaan als dertiger, precies zoals de oprichters zelf misten. Vanaf eind mei, kun je deze nieuwe smaakmaker in het Amsterdamse nachtleven zelf ervaren.