UNIEKE POP-UP

STIJLICOON MONIQUE STAM X KUNSTENARES JULIE LOECKX

Interieur- en mode-icoon Monique Stam en artist Julie Loeckx zijn vanaf nu samen te vinden in een pop-up, in een van de prachtige lofts op de Kanaalsite van de wereldberoemde antiquair Axel Vervoordt. De samenwerking spreekt voor zich: twee ondernemende vrouwen die allebei gepassioneerd zijn door interieur, mode, kunst en curiositeiten én met een voorkeur voor vintage. Allebei een tikkeltje excentriek en kunstzinnig, met een flinke dosis female empowerment. Monique Stam is al sinds jaren een begrip in de mode- en interieurwereld, kunstenares Julie Loeckx is bekend van haar kleurrijke vintage schilderijen. A match made in heaven.

De Kanaalsite is een uniek project, gelegen langs het Albertkanaal in Wijnegem. De oude stokerij met grote grijze silo’s werd in 1998 door de beroemde antiquair Axel Vervoordt gekocht en omgebouwd tot een multifunctioneel project. Uniek aan het project is dat zowel de oude pakhuizen als silo’s werden gerenoveerd, en nieuwbouw werd toegevoegd en dit rondom een prachtige binnentuin. Ook de wereldberoemde rapper en songwriter Kanye West heeft zijn oog op de site laten vallen.

MONIQUE STAM

Monique Stam is een echte naam in de interieurwereld. De hippe interieurstyliste heeft dan al heel wat projecten op haar naam staan in horeca, winkels, verzorging en particuliere woningen. Zaken zoals Umami, Theo, Coupe d’Anvers en het Natiënhuis op de Jordaenskaai kregen een volledig inrichting van haar hand. Bij Monique kan je dan ook terecht voor een volledige renovatie en totaalinrichting, maar ook een restyling van een bestaand interieur is een van haar sterke troeven. De succesvolle interieurstyliste staat bekend om haar hippe, niet doordeweekse stijl.

JULIE LOECKX

De aquarelschilderijen van Julie Loeckx lijken zo uit een modemagazine te zijn ontsnapt. Goed voor een portie kleur en female empowerment in huis. De herkenbare vrouwenportretten trekken meteen de aandacht en doordringende blikken verraden uiteenlopende emoties. Het is een combinatie aan stijlen en toch die ene herkenbare signatuur. Eerder dit jaar exposeerde de kunstenares in een pop-up galerij van Art Unity Gallery in Knokke en The Guest in Antwerpen, maar ook internationaal gooit ze hoge ogen. Ook heeft Julie al heel wat samenwerkingen achter de rug voor bekende namen zoals Anouk Matton, Freya Poppe, Dagny Ros, Alexia Van der Meijden en Lonneke Nooteboom. Voor het eind van het jaar staan ook andere grote namen zoals Celine Vanouytsel, Lotte Feyen, Leontine en Jada Borsato in de wachtrij voor een portret van haar hand.

EEN UNIEK CONCEPT

In de pop-up vind je een selectie van Monique Stam en de werken van Julie Loeckx samen in een uniek concept in een van de lofts van Axel Vervoordt op de Kanaalsite in Wijnegem. Het wordt Julie’s tijdelijke atelier, dus je kan er de kunstenares live aan het werken zien én kennismaken met het unieke interieur met bijzondere items van Monique Stam. Ook heel leuk: alles is te koop! Van meubels tot decoratie, bloemstukken en planten én dus ook schilderijen van de hand van de kunstenares.