Sharon Pieksma Miss Nederland 2019

Winnaar Op Jacht Naar De Kroon bekend!

Gisteren heeft Rahima Dirkse na een indrukwekkende show, die dit jaar in het tvprogramma ‘Op Jacht Naar De Kroon’ op RTL 4 te volgen was, de nieuwe Miss Nederland gekroond. Dit gebeurde onder toeziend oog van een intiem publiek van vrienden, familie en oud finalisten en Missen. Natuurlijk ontbrak het ook niet aan een deskundige jury. De 24-jarige, Rotterdamse Sharon Pieksma kan niet wachten om aan de slag te gaan als de nieuwe Miss Nederland.

De jury van deze finale bestond uit bijna dezelfde bekende experts als vorig jaar, te weten juryvoorzitter Monica van Ee, mede-eigenaar van Miss Nederland en directeur van hannah (bekend bij redacties en consumenten als het huidverbeteringsmerk van Nederlandse bodem), fotograaf en foto-expert William Rutten, hoofdredacteur van Talkies Magazine Kristina Bozilovic en LINDA.TVpresentator en ontwerper Janice. Nieuw in de jury welkom geheten is Ani Muradian – Willekes, oprichtster van Ani Ani Beachwear. Ook niet te missen: Nicky Opheij, Miss Nederland 2017 en auteur van ‘On A Mission’. Deze kritische maar rechtvaardige jury beoordeelde de finalisten niet alleen op hun presentatie en uitstraling, maar ook op kwaliteiten zoals elegantie, klasse, zelfbewustheid, goede communicatieve vaardigheden en een sterk en intelligent karakter.

Aan het einde van de avond was daar het moment om afscheid te nemen van Miss Nederland 2018 Rahima Dirkse en de titel over te dragen aan de nieuwe Miss Nederland. De schitterende met Swarovski ingelegde kristallen kroon, gemaakt door het exclusieve sieradenmerk LOTT.gioielli, werd overgedragen aan de 24-jarige Sharon Pieksma. Deze sportieve en spirituele Rotterdamse is vanaf haar 13de jaar al internationaal model. Ze hoopt met Miss Nederland een groter bereik te krijgen om zich nog meer in te zetten voor mens, natuur en dier. Sharon vindt naast het onder de aandacht brengen van beter recyclen van ons afval als plastic, ook erg belangrijk om een naturel en natuurlijk rolmodel te zijn voor (jonge) meiden. Meiden meegeven trots te zijn op hun eigen lichaam, hoe die er ook uit ziet. Haar motto: Je bent goed zoals je bent.

Sharons reactie op het winnen van de titel: “Wow, ik moet het eerst even zelf geloven. Ik ben echt heel blij! Het verschil tussen model zijn en Miss worden is dat ik nu mijn eigen persoonlijkheid kan laten zien. Ik ben creatief en heb vuur in mij dat wil ik uiten. Als Miss Nederland krijg je verantwoordelijkheden die je kan inzetten. Ik ben iemand die heel gemotiveerd en gepassioneerd is, vol liefde zit en stralende energie wil geven, goede intenties heeft en de positiviteit in mij wil delen met anderen. Ik heb een grote liefde en dat is moeder aarde. Ik wil als Miss Nederland de wereld een stukje beter maken met als doel: minder plastic. We moeten onze planeet beschermen en dat wil ik door dit platform te gebruiken delen met de wereld. Mijn andere passie is de liefde voor muziek, waarbij ik mijn creativiteit als DJ kan uiten. Ik wil heel graag leren produceren en hoop dat de Miss Nederland Organisatie mij hierbij kan helpen om ook dit doel te bereiken.”