groene initiatieven

World Earth Day

Vandaag op 22 april is het World Earth Day en dat betekent dat alles in het teken staat van de gezondheid van onze aarde. Wij delen een paar leuke initiatieven.

Voor de lancering van de 574 Core schoenencollectie van het merk en ter ere van Earth Day is New Balance een samenwerking aangegaan met floral artist Rae Blooms om een groene kunstinstallatie te creëren en voor publiek tentoon te stellen. De kunstinstallatie is open voor bezoek en bij Studio Automat te Amsterdam op vandaag tussen 10.00 en 18.00 uur te bekijken.

Fjällräven

Vandaag op World Earth Day lanceert Fjällräven de vierde versie van de limited edition Kånken Art serie. Kånken Art werd voor het eerst geïntroduceerd in 2019. Fjällräven werkt hiervoor elk jaar samen met een nieuwe kunstenaar en vraagt hen om hun persoonlijke relatie met de natuur uit te drukken met de Kånken rugtas als het canvas. Eén procent van elke aankoop van de Kånken Art producten gaat rechtstreeks naar het Arctic Fox Initiative van Fjällräven, een liefdadigheidsfonds dat organisaties ondersteunt die de natuur op de eerste plaats zetten. De Kånken Art van dit jaar is verkrijgbaar in Classic-, Mini- en Laptop-versies, evenals in de vorm van de kleinere Kånken Art Sling. De drie op de natuur geïnspireerde kleuren omvatten Coast Line/Sky – een mix van lucht en zee-geïnspireerde blues, PoppyFields/Cotton Sky – een combinatie van roze en helder koraal en Landsort – een combinatie van groen en zachtroze. 

Duurzaam overnachten met Natuurhuisje.nl

Op zoek naar een duurzame overnachtingsplek dichtbij huis? Boekingsplatform Natuurhuisje.nl heeft een groot aanbod aan duurzame accommodaties waar is gelet op het gebruik van duurzame materialen en een zelfvoorzienend verblijf. Van houten tiny houses tot kartonnen wikkelhuisjes – alle plekken brengen je dichterbij de natuur. Maak je overnachting compleet door deel te nemen aan een natuuractiviteit in de nabije omgeving. Met elke boeking draagt het platform bij aan lokale natuurprojecten, om op lange termijn zoveel mogelijk positieve impact te maken op de natuur en het behoud hiervan.

Rituals

Op Earth Day kondigt Rituals Cosmetics zijn grootste investering in het welzijn van de aarde tot nu toe aan: voor elke verkochte refill plant, beschermt of herstelt het merk een boom. In samenwerking met diverse partners wil Rituals vóór eind 2022 vijf miljoen bomen laten groeien. Rituals is sinds begin dit jaar een Certified B CorporationTM en deze belofte is opnieuw een belangrijke stap in de reis van Rituals naar sustainable wellbeing. Rituals wil zijn klanten verwennen, hun welzijn ondersteunen en tegelijkertijd verantwoord handelen. De refillproducten van Rituals helpen daarbij, omdat ze klanten in staat stellen om mooie, luxe producten te gebruiken en toch op het milieu te letten.