Happy Wereld Bijendag

Zó zorgt hannah voor een bloeiende huid én natuur

Net als de hannah-huidcoaches die een grote bijdrage leveren aan een gezonde en bloeiende huid, hebben we ook wilde bijen nodig voor een groeiende en bloeiende natuur. Ter ere van Wereld Bijendag op maandag 20 mei, heeft hannah in samenwerking met BeeGrateful drie bijenhotels geplaatst rondom het hannah-hoofdkantoor in Voorthuizen. Het is namelijk van essentieel belang dat bijen een plekje krijgen en ze zich dit voorjaar kunnen gaan nestelen. Dat is niet alleen goed voor de bijen, maar ook voor de biodiversiteit op het landgoed midden in de natuur. Waarom wilde bijen onmisbaar zijn? Dat lees je hier!

Wist je dat er wel 360 verschillende bijensoorten in Nederland voorkomen? En dat maar een daarvan de bekende honingbij is? Je leest het goed, er zijn wel 359 andere bijensoorten in Nederland! En voor velen zijn die een stuk minder bekend. Deze wilde bijensoorten spelen een belangrijke rol als bestuivers van planten. Hoewel sommige planten zichzelf kunnen bestuiven, hebben de meeste plantensoorten daar hulp bij nodig. Die planten krijgen hulp van insecten, wind of water om het stuifmeel van de ene bloem naar de andere over te brengen. Bestuiving is onmisbaar voor meer dan 85% van de bevruchting van wilde planten en 75% van onze groente- en fruitgewassen. Zonder bestuivers komt onze voedselvoorziening dus in gevaar.

Women empowerment

De vrouwelijke bijen verdienen extra respect, zij doen namelijk al het werk, #womenempowerment! Dit gegeven omarmt hannah met veel passie, aangezien de huidcoaches ook hele bezige bijen zijn. Natuurlijk kennen we de bijenkoningin die in haar eentje een heel bijenvolk weet te besturen, maar ook vrouwelijke wilde bijen verdienen een podium. Zij pakken namelijk al het werk alleen op. Van het schoonmaken en bewaken van het nest, het verzorgen van de larven tot het verzamelen van de nectar. Echte flowerpowervrouwen dus!

hannah x BeeGrateful

Wilde bijen en andere bestuivers zijn dus onmisbaar voor een heel groot deel van onze landbouw, we kunnen niet zonder deze insecten. Daarom worden ze een handje geholpen. De vrouwen van BeeGrateful hebben drie super cozy bijenhotels op het landgoed van hannah in Voorthuizen geplaatst, waar wilde bijen en andere bestuivers zich in kunnen nestelen.

LEES OOK: ZÓ KRIJG JE EEN VLEKKELOZE HUID