Oktober woonmaand

Table du Sud viert de woonmaand met samenwerkingen

Het Nederlandse interieur merk Table du Sud is vooral bekend door de op maat gemaakte tafels die in de eigen werkplaats in het Brabantse Heeze ontworpen én door ambachtslieden met passie voor het vak gemaakt worden.  Het merk, opgericht door twee jonge broers die het avontuur begonnen met een bartafel in de schuur van hun ouders, werkt graag samen met creatievelingen en bedrijven waarvan zij vinden dat de input écht iets toevoegt aan het aanbod. Zo kwamen de afgelopen jaren een aantal prachtige samenwerking tot stand met designers van eigen bodem. Om de woonmaand, te vieren, zetten ze graag de mooie samenwerkingen nog eens in het zonnetje. Dutch designed & Dutch made!

Table du Sud x Anne Claus Interiors

Anne Claus herself ontwierp een eettafel bestaande uit strakke, rechte lijnen met subtiele details, compleet gemaakt van massief eikenhout wat het een natuurlijke uitstraling geeft. Net als alle andere eikenmeubels van Table du Sud is de tafel onderhoudsvriendelijk en gemaakt van materialen van de hoogste kwaliteit. In combinatie met het tijdloze design is deze tafel dus een garantie voor jarenlang plezier. Een echte musthave voor de design- en interieur liefhebber.

Anne Claus heeft in 2015 haar eigen interieur studio opgericht, genaamd Anne Claus Interiors. Anne heeft een oog voor details en een feilloos gevoel voor styling. Dit zorgt ervoor dat haar interieurs stuk voor stuk herkenbaar zijn door hun toewijding en eigenheid. Haar passie voor diverse periodes en stijlen maken haar interieurs spannend, niet gebonden aan trends en daarmee tijdloos.

Table du Sud x Anne Claus Interiors

Table du Sud x Art in Return 

Met de gedachte ‘I create to live with a full heart and not a full pocket‘ is het Art in Return concept geboren waarbij, zoals de naam al aangeeft, kunstwerken geruild worden tegen bijna alles wat inspirerend, mooi of leuk is in het leven. Er was direct een match toen interieurmerk Table du Sud hen vroeg een tafel te ontwerpen met als uitgangspunt de vormen uit de Art in Return kunstwerken. 

De Table du Sud x Art in Return-serie bestaat uit een eet- en salontafel met ronde vormen en bijzondere tafelpoten die matchen met het speciale kunstwerk dat in return is gemaakt. Daarnaast is er een return voor het milieu door het gebruik van restmaterialen maar ook door bij elke drie verkochte tafels een boom terug te planten met het oog op het behoud van een duurzaam milieu. De serie tafels worden geleverd in de twee kleuren Deep Black en Ultra Matte lak, worden gemaakt van Frans eikenhout en zijn verkrijgbaar in verschillende opties, zodat de tafel precies aan persoonlijke wensen kan worden afgestemd. 

Table du Sud x Art in Return 

Table du Sud x Clairz Interior Design 

De meest recente samenwerking is die met Clairz Interior design: een combinatie van de wensen van Table du Sud, de laatste trends én de ‘style radar’ van Clairz. Met natuurlijke materialen als basis is er uiteindelijk een mix ontstaan van harde, strakke lijnen en ronde vormen.  

De salon- en eettafels uit de Table du Sud x Clairz collectie worden gemaakt van eikenhout en bestaan allemaal uit, op het eerste oog, simpele c-vormen. De c-vorm van de tafels blijkt in de praktijk succesvol omdat het onderstel vanuit verschillende hoeken anders oogt en daardoor blijft verrassen. Het resultaat? Echte eye-catchers voor het interieur. Met een Table du Sud x Clairz tafel haal je het beste van drie werelden in huis: het design van Clairz, de kwaliteit van Table du Sud én jouw eigen voorkeuren.

Table du Sud x Clairz Interior Design 

Table du Sud x Studio Verbaan

Table du Sud en het Rotterdamse duo Studio Verbaan bundelden hun krachten door twee druppelvormige eettafels te ontwerpen. De stijl van Studio Verbaan typeert zich door eenvoud en een herkenbaar lijnenspel en laat dat nou precies de basis vormen voor de tafels die in samenwerking met Table du Sud zijn gemaakt.

De collectie bestaat uit twee eettafels; een semi-ovale en een semi-ronde, ook wel druppelvormige tafel. De sierlijkheid van de vorm van het blad wordt gecombineerd met een conisch en half open onderstel, wat zorgt voor een chique en moderne uitstraling.

Table du Sud x Studio Verbaan