5x Zomerse Beauty Trends

Fabienne Chapot

Kleur, kleur en nog eens kleur! Dat lijkt wel dé trend te zijn op het gebied van beauty. Deze zomer bekennen we kleur met een stralende, natuurlijke glos en uitgesproken make-up. Miranda Hazenberg, beauty-expert en productontwikkelaar bij Blèzi Cosmetics volgt de trends nauwkeurig en verzamelt nieuwe materialen en technieken die bij de Nederlandse vrouw passen. Ze tips haar vijf beste zomer beauty trends! 

Clean Face: Glowing Skin

Een gezonde en stralende huid mag je zeker laten zien deze zomer. Dit betekent minder harde contouren en een meer natuurlijke blos. Belangrijk hierbij is een dagelijkse huidverzorging waarbij je het gezicht reinigt en beschermt, ’s morgens en ’s avonds. Ons gezicht mag glanzen en blozen.

Monochrome

Bij de monochroom make-up trend wordt alles in kleur met elkaar gematcht, wat betekent dat er voor de blush, lip fix én oogschaduw een kleur in dezelfde tint gebruikt wordt. Volgens Miranda Hazenberg mag de kleur best opvallen en aanwezig zijn, aangezien je voor één kleur kiest blijft de uitstraling mooi en elegant.  

Bold Eyes

De jaren tachtig staat garant voor veel kleur, ook op de ogen. Kleur oogschaduw in de tint paars, blauw of groen; het mag allemaal. En metallics zijn ook helemaal hot!

Draping is het nieuwe contouren

Draping is in principe contouren met blush, waarmee je een zachtere en frissere look krijgt dan met contouring. Een eenvoudige methode voor een mooi resultaat is het aanbrengen van blush in een ‘C’-vorm, van net boven je wenkbrauwen naar de appeltjes van je wangen toe.

Blurred Lips

‘Wave goodbye’ naar perfecte lipcontouren, en zeg ‘Hello’ tegen de nieuwe liptrend. Blurred lips is een mondiale trend en past helemaal bij een zomerse cocktail party.