Talkies test: NuFace

Als Bobbi Brown, Miranda Kerr en P. Diddy het gebruiken, dan moeten wij het ook eens proberen! En dan hebben we het dus over NuFACE: een apparaatje voor thuisgebruik dat je een natuurlijke facelift geeft, in vijf minuten per dag.

NuFACE zorgt ervoor dat de gezichtscontour en huidtoon verbeteren en dat rimpels op de wangen, bij de ogen en op het voorhoofd minder worden, door het gebruik van microstroom. Het werkt zo. Microstroom is een low-level stroom die de natuurlijke stroom van het lichaam imiteert. Door kleine, zachte stroomgolven door de huid en onderhuidse vetlaag naar de aangezichtsspieren te sturen, krijgen deze als het ware een work out. Ofwel: ze worden strakker. En dat geeft zichtbaar resultaat – zowel direct als oplopend – omdat de aangezichtsspieren direct verbonden zijn aan de huid. Ook is microstroom goed voor de ATP-productie, waarvan is aangetoond dat het de aanmaak van collageen en elastine stimuleert. Zo krijg je dus een gezonder en jonger uitziend uiterlijk. Effectief dus! En je kunt het gewoon thuis gebruiken. Dat begint met een periode van zestig dagen, waarin je de NuFACE vijf keer per week gedurende vijf minuten gebruikt. Daarna kun je dat terugbrengen naar drie dagen per week. Enig onderhoud blijft tenslotte wel nodig. Het voordeel is dat de technologie veilig en effectief is en dat je er niets van voelt. Tenminste – dat gaan we testen!

Nu ben ik met mijn 26 lentes nog niet bepaald aan een facelift toe, maar ruimte voor verbetering is er altijd en daarom ben ik erg benieuwd. Het is simpel: huid reinigen, Gel Primer aanbrengen (een must, want dat zorgt voor glijding en geleiding) en aan de slag. Door het instructiefilmpje op de website weet ik precies wat ik moet doen en door de piepjes die het apparaatje maakt weet ik precies wanneer ik door moet naar de volgende zone. Voor de timing moet je een beetje gevoel krijgen. Gevoelig, dat wordt het alleen als ik op een stukje huid kom waar geen Gel Primer zit; daar prikt het een beetje. De primer veeg ik na die vijf minuten zo weer van mijn gezicht af. Hoewel het echt geen tijdrovende klus is vergt het wel enige discipline om dit trouw vijf keer per week te doen, want zin, dat heb ik natuurlijk niet om 7.00 uur ’s ochtends of 23.00 uur ’s avonds. Zin, dat heeft NuFACE gelukkig wel. Elke twintig dagen heb ik een foto van mezelf gemaakt (die ik te lelijk vind om hier te delen, sorry!) om de voortgang te checken. Al op de eerste na-foto zie ik dat met name mijn kaaklijn een stukje strakker geworden is en aan het eind van de rit zijn ook mijn kleine kraaienpootjes iets minder zichtbaar. A facelift it is!

Ik heb de NuFACE Trinity Mini Device getest en die is – net als grote zus NuFACE Trinity – geschikt voor de minifacelift. Heb je de NuFACE Trinity, dan zijn er ook handige opzetstukken verkrijgbaar waarmee je meer kanten op kunt. Zo kun je fijne lijntjes en rimpels extra behandelen met de Wrinke Reduce Attachment erop en zijn de zones rondom de ogen en lippen aan te pakken met ELE.

De NuFACE Trinity Mini Device kost €219 en kun je blijven gebruiken dankzij de bijgeleverde oplader. Erbij krijg je een tube Gel Primer (59ml) en hiermee heb ik ongeveer dertig dagen gedaan. Een losse tube kost €29,95 (148ml).