Opfrisbeurt voor je huid

Tijdens de zomer wordt veel vocht onttrokken aan je huid waardoor deze ‘droog’ voelt en oogt. Daarnaast zorgt UV-straling er ook voor dat je huid zichzelf gaat verdikken, wat op zich positief is want het is een natuurlijk bescherming die je huid opbouwt tegen de zon. Maar nu de echt hete dagen afgelopen zijn, zie je aan je huid dat die verdikking niet meer zo positief is. Je poriën zijn meer zichtbaar en de mooie zomerse kleur gaat langzaam over in een grauwe tint. Misschien merk je dat je crème ook lang niet meer zo goed wordt opgenomen en ‘op je huid blijft liggen’. Herkenbaar? Het zijn de gevolgen van een te verdikte hoornlaag (laag met dode huidcellen). De huid moet dus een opfrisbeurt krijgen. En dat doe je zo!

Peelen. Héél belangrijk! Door je huid te peelen zorg je ervoor dat de structuur van je huid weer fijner wordt, de kleur weer frisser en dat je crèmes weer beter opgenomen kunnen worden. Zo zijn er rinse off producten, een peeling met een enzymatische werking. Zo’n milde peeling is over het algemeen voor iedere huid geschikt. Je kunt het tweemaal per week gebruiken, maar ook als kuur gedurende twee weken iedere dag. Je brengt de peeling aan op een gereinigde huid en vervolgens laat je deze vijf minuten inwerken, waarna je ‘m verwijderd met een warm kompres. Ook zijn er diverse leave-on peelings, bijvoorbeeld op basis van amandelzuur. Het fijne aan een leave-on peeling met amandelzuur is dat ze zeer gemakkelijk in gebruik is en het hele jaar door inzetbaar. Je brengt het aan op een gereinigde huid en kunt direct verder met het voeden van je huid. Doordat amandelzuur een grotere molecuul heeft dan andere zuren is de peeling ideaal geschikt voor zelfs de meest gevoelige huid zoals eczeem, rosacea en acne. De peeling werkt niet alleen verdunnend op je bovenste huidlaag met dode huidcellen, maar vermindert ook pigmentvlekken en werkt stimulerend op de collageenproductie waardoor het verouderingsproces van je huid vertraagd kan worden. Dubbel voordeel dus!

Wil je de peeling liever laten uitvoeren door een pro? Er zijn  veel verschillende (chemische) peelings die enkel waar je perfect voor terecht kunt bij een hannah huidcoach.

Hydrateren, hydrateren, hydrateren! 

Na het peelen van je huid is het tijd je huid te voeden. Voordat je een crème aanbrengt, is ons advies: hydrateren je huid eerst met een spray, met bijvoorbeeld de Vitamin Complex of een Sparkling Spray. Deze sprays zorgen ervoor dat je crème beter wordt opgenomen door je huid en de vetten uit je crème niet op je huid blijven liggen, maar ook daadwerkelijk verwerkt gaan worden. Je huid haar ook haar eerste ‘vochtbehoefte’ gehad door de spray en zo heb je – doordat ze al iets verzadigd is – zelfs minder crème nodig!

Ben je benieuwd welke peeling of spray het meest geschikt is voor jouw huid? Check hannah.nl en vind een gekwalificeerde huidcoach bij jou in de buurt.