TALKIES TEST: NUBODY

Na het succes van NuFACE, het apparaat dat in vijf minuten per dag een natuurlijke facelift geeft en booming is onder sterren als Miranda Kerr en Kim Kardashian West, is het tijd voor NuBODY. Die belooft hetzelfde, maar dan voor je lichaam. En dat gaan wij uitproberen!

Toen ik op Instagram een foto postte waarop ik NuBODY gebruikte, kreeg ik direct reacties als: ‘Wáárom meid, je bent nog zo jong’. Maar zoals met alles geldt is voorkomen beter dan genezen – zeker als het aankomt op je huid en diens verzorging. Ik ben nu vijfentwintig en het verval begint. Klinkt heftig, maar het zijn de feiten. Wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat de aanmaak van collageen minder wordt tussen je twintigste en dertigste. Na je dertigste vertraagt de collageenproductie met nog eens tien procent en op je veertigste is dat met twintig procent. Dit vormt de directe oorzaak van rimpels en andere tekenen van huidveroudering.

We moeten de natuur dus een handje helpen. En dat kan ook op een heel natuurlijke manier, zonder pijnlijke ingrepen met naalden of messen. NuBODY is een compact apparaat (past gewoon in je handtas) dat werkt op basis van microstroom en zorgt voor een gladdere en strakkere huid. Deze technologie is in staat om de huid te liften en door kleine, zachte stroomgolven door de huid en onderhuidse vetlaag heen naar de spieren te zenden. Dit verbetert de tonus van de spier en stimuleert de aanmaak van ATP (energiebron in elke cel). Dat betekent dat niet alleen fijne lijntjes worden aangepakt, maar ook cellulite, bobbeltjes en putjes. Zelfs de meest heftige sinaasappelhuid – ontstaan door opkomende vetcellen, het gevolg van hormonen en voedsel – kan verminderen. Nu heb ik daar (nog) geen last van, maar als ik mijn billen bij elkaar knijp zie ik hier en daar toch echt wel een beginnend putje.

NuBODY inclusief koffer en hydraterende Leave On Gel Primer is verkrijgbaar voor €449 via mynuface.nl

Voor de draad ermee, want ik wil straks wel glad en strak aan de pool liggen op Ibiza. Ik kan gewoon thuis aan de slag; NuBODY is namelijk het allereerste FDA-goedgekeurde microcurrentapparaat voor thuisgebruik. Het werkt vrij eenvoudig. Iedere ochtend na het douchen smeer ik op een vet- en olievrije huid met de NuFACE Gel Primer. De gel versterkt de resultaten van de microstroombehandeling en zorgt er dankzij de gladde structuur voor dat ik heel makkelijk met NuBODY mijn huid kan masseren. Met opwaartse bewegingen stimuleer ik de huid rondom mijn heupen, buik en bovenarmen – de gebieden die ik wil aanpakken. Het doet geen pijn, het trilt alleen iets en door de masserende bewegingen voel ik juist dat de doorbloeding extra gestimuleerd wordt. Elk gebied hoeft maar vijf minuten per dag en NuBODY geeft vanzelf een piepje wanneer je het ene gebied genoeg hebt gemasseerd. Na elke behandeling oogt mijn huid iets roder, alsof er kort in geknepen is, maar na een uurtje is dat weg en blijft er een gladde, glanzende huid over. Al na een week voelt het strakker en steviger en na dertig dagen zie ik toch echt dat ene putje in mijn bil niet meer. Zelfs niet als ik knijp!

Voor het beste en langdurige resultaat gebruik je de NuBODY vijf dagen per week, zestig dagen. Daarna kun je hem twee tot drie keer per week gebruiken voor onderhoud, dus ik masseer nog even lekker door…

Tekst Marjolein de Wit