Behind the scenes bij Dior

Dior

Tijdens de uitreiking van de BAFTA Awards in de Royal Albert Hall te London afgelopen weekend, stal actrice Kristin Scott Thomas de show. Ze droeg een schitterende jurk, die afkomstig is uit de Spring Summer 2018 Haute Couture collectie van Dior.

De jurk werd in januari tijdens Paris Haute Couture week voor het eerste vertoond. Niet alleen is de jurk prachtig om te zien, maar ook is het een heel bijzonder kledingstuk. Dit komt omdat het maken van de jurk maar liefst 150 uur handwerk heeft gekost.

Kristin Scott Thomas

Handwerk

De jurk die Kristin Scott THomas droeg heeft de naam Musique de Nuit, een zwart en witte wollen jurk met een trompe-l’oeil effect. Er is negen meter crêpe stof voor nodig geweest om de jurk te maken. Slechts een couturier heeft gewerkt aan deze jurk, wat het een extra speciaal stuk maakt.

Moderne kunst

Het verhaal van de haute couture collectie van Dior is gelinkt aan het verhaal van de moderne kunst. Net als de kunstenaar werkt de ontwerper in een atelier. Het atelier is een plaats waar men vrij kan experimenteren met technieken, materialen en vormen.We nemen je mee naar het atelier van Dior, voor een speciaal kijkje achter de schermen.