Dit is WINONAH haar SS19 collectie

Tijdens Fashion Week Milaan hebben Talkies’ Kristina en Marjolein de lente/zomer 2019-collectie van ontwerper Winonah de Jong mogen bewonderen. En geloof ons; die is waanzinnig! Bekijk hier de droomachtige collectiebeelden

De SS19 collectie is een eerbetoon aan de hedendaagse vrouw die een voorliefde heeft voor reizen en een passie voor ontdekking. WINONAH vertaalt haar kijk op de wereldontdekkingsreiziger naar day-wear en naar stukken die zowel overdag en ’s avonds draagbaar zijn.

Inspiratie voor de collectie was de safari esthetiek en Winonah creëerde daarmee tailor-made treasures. Natuurlijk geproduceerd met behulp van onberispelijk Italiaans vakmanschap. Dat zie je en dat voel je.

Kaki, goud, olijfgroen, snoeproze en zwart – die kleuren zien we veel terug in de items. En dat terwijl camouflageprint (die ook terugkomt in een dubbelzijdige paillettenversie) centraal staat als het nieuwe iconische patroon en de vertaalslag is van de kosmopolitische junglehabitat. Waanzinnig!

Het WINONAH safari jack is het pronkstuk van de collectie. Logischerwijs liet de designer zich hiervoor inspireren door het iconische safarijack die door de jaren heen steeds opnieuw zijn herintrede maakt

Het bijzondere aan haar ontwerpen is dat Winonah geen genoegen neemt met een stijl op basis van vooraf vastgestelde regels, maar zich richt op verscheidenheid, vrijheid en creativiteit.  De items uit de SS19 collectie zijn dan ook vrouwelijk en verleidelijk. Zo worden mouwen aangezet in grote golvende vormen, een spel met plooien verfraait cropped tops, terwijl dubbele ruches en ruches die op de broek worden aangebracht resulteren in flirterige looks.