The Model’s Health Pledge

The Model’s Health Pledge is live! Gisteren is in Ferilli’s de site gelanceerd, met als key boodschap dat de Nederlandse mode-industrie zelf het heft in eigen hand heeft genomen om de gezondheid van Nederlandse modellen te waarborgen. Dit door het ondertekenen van The Model’s Health Pledge. Het online platform en meldpunt focust zich dan ook op gezondheid en een gezonde werkomgeving voor modellen in de mode-industrie. Een mooi initiatief dat zeer welkom is in de modewereld. 

Het initiatief is gerealiseerd door een netwerk van vooraanstaande bedrijven en professionals. Op de website kunnen modellen, aspirant modellen, modeprofessionals en geïnteresseerden inspiratie opdoen en leren van de persoonlijke verhalen van modeprofessionals. Het platform biedt toegang tot experts op het gebied van sport, voeding, het modevak, persoonlijke ontwikkeling en business.Ook is er een meldpunt voor misstanden, wat dient om misstanden met betrekking tot gezondheid en een gezonde werkomgeving in de mode-industrie inzichtelijk te maken en te verhelpen. Meldingen over Pledge ondertekenaars worden in dialoog met de partij of persoon waarover de melding gaat in behandeling genomen. Het verbeterproces en de uitkomsten worden gedeeld met de persoon die een melding heeft gemaakt. De uitkomsten en een overzicht van alle meldingen worden opgenomen in het jaarverslag van The Model’s Health Pledge. De leerprocessen worden gedeeld met ondertekenaars van de Pledge om positieve ontwikkelingen binnen de industrie te bevorderen.

The Model’s Health Pledge is ontstaan nadat de staatssecretaris van VWS, Martin van Rijn, met de branche in gesprek ging over de gezondheid van modellen. Modepartijen hebben zelf een aanpak benoemd die nodig is voor het verbeteren van de gezondheid van modellen en de realisatie van een gezonde werkomgeving binnen de modebranche. De Pledge is een initiatief in het kader van het Nationaal Programma Preventie ‘Alles is Gezondheid…’.

De beloften van de Pledge worden jaarlijks geëvalueerd en met criteria ingevuld om zo stapsgewijs het niveau van de industrie te verbeteren. Neem je kijkje op themodelshealthpledge.nl